Izvor:
17.10.2019 u 18:21
0

TUSK: Lideri EU odobrili revidirani sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU!

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk objavio je da su lideri EU odobrili revidirani sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU.

Sporazum o Bregzitu bi trebalo da stupi na snagu 1.novembra.

Evropski savet pozvao je Evropsku komsiiju i Evropski parlament da omoguće da sporazum stupi na snagu 1. novembra 2019. godine – kaže Tusk.

Donald Tusk je nakon usvajanja zaključaka EU lidera o revidiranom sporazumu o Bregzitu ocenio da je postignut sporazum koji će omogućiti da se izbegne ”haos i atmosfera konflikta između EU 27 i Velike Britanije”.

Tusk je naglasio da je nova verzija sporazuma prihvaćena jer je prvenstveno odobrena od strane Irske, ali i od Evropske komisije što znači da je ”bezbedna i od koristi za građane EU”.

Ključna promena je prihvatanje carinskih pregleda na ulasku u Severnu Irsku od strane premijera Džonsona.To će omogućiti izbegavanje carinskih punktova između Irske i Severne Irske, a omogućiće i integritet jedinstvenog tržišta – kaže Tusk.

On je najavio da se sada čeka ”poslednji korak”, a to je potvrda sporazuma u oba parlamenta.

Predsednik Evropskog saveta poručio ”britanskim prijateljima” da će im, ako odluče da se vrate, ”vrata EU uvek otvorena”.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter