Izvor:
18.10.2019 u 13:59
0

VUČIĆ: Odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u istoriji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Suzanom Šic, izaslanicom za jugoistočnu Evropu, Tursku i zemlje EFTA u Ministarstvu spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke.

U razgovoru o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je rekao da je Srbiji stalo do rešenja za pitanje Kosova i Metohije zbog sopstvene stabilnosti, kao i mira na Zapadnom Balkanu, ali da je Priština uvođenjem taksi na srpsku robu i drugim jednostranim i provokativnim aktima udaljila dijalog od njegove suštine. On je naveo poslednji primer medijske manipulacije sa navodnim trovanjem albanskih članova izborne komisije na KiM, rekavši da će insistirati na istrazi da bi se utvrdilo, kako je rekao, "da li je Srbija koristila antraks ili novičok, ili će ceo svet morati da prizna da su albanski vlastodršci ponovo lagali", saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

– Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su odnosi Srbije i Nemačke, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, u poslednjih nekoliko godina napredovali do najvišeg nivoa u istoriji, što je, zbog ugleda i uticaja Nemačke u evropskoj i svetskoj politici, od najvećeg značaja za Srbiju – saopšteno je.

Predsednik Vučić je istakao da je zbog toga i ekonomska saradnja u snažnom zamahu i da razvoj srpske ekonomije velikim delom počiva na nemačkim investicijama i dobrom poslovanju nemačkih kompanija, koje u Srbiji zapošljavaju oko 60.000 radnika. On je izrazio nadu da će njihovo dobro iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganje u našoj zemlji.

Šic je ponovila podršku politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, koju njena zemlja pruža i kroz Berlinski proces, posebno Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih, osnovanoj na inicijativu predsednika Vučića.

– Ona je, takođe, naglasila da će Nemačka uvek podržavati Srbiju na njenom evropskom putu uz očekivanje da će Srbija završiti sve neophodne reforme u oblastima važnim za evropske integracije – navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter