Izvor:
19.10.2019 u 16:43
0

MEDVEDEV: Srbija je stabilan partner Rusije!

Ruski premijer Dmitrij Medvedev istakao je danas da je ekonomska saradnja Srbije i Rusije sve bolja, posebno u oblasti energetike, železničke infrastrukture i poljoprivrede, te poručio da je Srbija stabilan partner Rusije.

Naši narodi žele da budu u kontaktu, oko 70.000 ruskih turista dolazi u Srbiju, kod nas dolazi oko 60.000 Srba. Mi ćemo danas preneti srpskoj strani stranicu Miroslavljevog jevandelja, a povratićemo slike ruskog umetnika – rekao je Medvedev u obraćanju pred poslanicima Skupštine Srbije.

On je zahvalio Srbiji na principijelnom stavu da se ne priključi sankcijama Rusiji, što će, kako je rekao, ta zemlja ceniti i pamtiti.

Kad smo ušli u konflikt sa EU imali smo razmenu više od 407 milijardi evra, a sada se on smanjio dva puta. Predsednik Rusije Putin je izrazio inicijativu za povezanošću sa drugim državama i ne vidim razlog zbog kojeg EU ne bi mogla da se priključi tom poslu – rekao je Medvedev.

On je naglasio da je Srbija stabilan partner Rusije kada je energetika u pitanju, a u govoru je istakao i Naftnu industriju Srbije, i uticaj kompanije na ekonomiju Srbije.

Medvedev se naveo da je u razgovoru sa premijerkom Anom Brnabić pričao o realizaciji projekta "Turski tok".

Istakao je i da će Rusija učestvovati u modernizaciji železnice Srbije i u obnovi pruge Beograd-Bar.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter