Izvor:
19.10.2019 u 20:13
0

DŽONSON: Neću pregovarati sa EU o odlaganju!

Britanski premijer Boris Džonson obratio se pismom poslanicima, navodeći da će Evropskoj uniji reći da dalje odlaganje Bregzita nije rešenja i da bi blok mogao da odbije, kako je naveo, zahtev parlamenta za produženje roka.

Neću pregovarati sa EU o odlaganju – istakao je Džonson u pismu.

Džonson je dodao da će EU poručiti ono što je govorio britanskoj javnosti 88 dana kao premijer, a to je da dalje odlaganje nije rešenje.

Sasvim je moguće da će naši prijatelji u EU odbaciti zahtev parlamenta za dalje odlaganje (ili tu odluku neće brzo doneti) – napisao je Džonson.

Istovremeno, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je objavio da je razgovarao sa britanskim premijerom i da sada očekuje pismo sa zahtevom da se Bregzit ponovo odloži.

"Čekajući pismo", napisao je Tusk na Tviteru nakon što su britanski poslanici glasali za predlog kojim se povlači podrška sporazumu o Bregzitu premijera Džonsona dok on ne bude formalno ratifikovan.

Tusk je dodao da je "upravo razgovarao sa Džonsonom o situaciji posle glasanja u parlamentu".

Britanski Gardijan je prethodno objavio, pozivajući se na izvore u EU, da će Unija prihvatiti odlaganje Bregzita posle 31. oktobra, ukoliko dobije takav zahtev od Džonsona, ali da Brisel neće napraviti prvi korak.

Izvor: Tanjug
Foto: politico.eu/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter