Izvor:
20.10.2019 u 17:39
0

OVO JE VELIKA ČAST ZA SRBIJU: Vulin o Medvedevoj poseti Srbiji! (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je poseta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji velika čast za Srbiju i da ona treba najviše da doprinese razvoju ekonomskih odnosa između dve zemlje.

On će sa ruskim kolegom Junus-Bekom Jevkurovim razgovarati o daljem razvoju vojno-tehničke saradnje između Moskve i Beograda.

Vulin, međutim, nije želeo da kometariše raniju izajvu ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o nameri Srbije da od Rusije kupi sistem PVO.

– Ne, mi to ne komentarišemo – rekao je Vulin.

Vulin je dodao da će uskoro u Pekingu o vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji razgovarati i sa ministrom Rusije Sergejom Šojguom.

On je naveo da se odnosi dve zemlje ne zasnivaju samo na zajedničkoj prošlosti, već i na zajedničkoj budućnosti.

Poseta premijera Rusije za nas je velika čast, ali ne samo to. Poseta pokazuje naš put u budućnost – rekao je Vulin, dodajući da poseta posebno treba da doprinese ekonomskoj saradnji.

Ruska novinska agencija podseća da je Srbija prošle godine dobila šest lovaca MiG 29, a da će tokom ove godine biti isporučeno 10 helikoptera – sedam tipa Mi-35 i tri Mi-17.

Pored toga deset vozila BRDM -2 isporučeno je Srbiji tokom jula.

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Glas Balkana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter