Izvor:
03.11.2016 u 18:56
0

Vulin poručio Skotu: Nismo mi naivni, znamo da…

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ponovio je danas da nije doveo u vezu predstavnike američke države i ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota sa neposrednom pretnjom premijeru Aleksandru Vučiću, ali da očekuje da službenici druge zemlje poštuju Srbiju.

Vulin je, s druge strane, istakao da pojedini pripadnici ambasade SAD u Srbiji šalju potpuno pogrešne signale time što odlaze na demonstracije opozicije, što na svojim zabavama vređaju predsednika Vlade Srbije, a samim tim, kako je rekao, govore loše o srpskoj državi.

Vulin smatra da nije logično da se članovi administracije SAD na takav način mešaju u unutrašnje stvari u Srbiji.

– Takođe, nije logično da daju stavove o tome da li je neki proces opravdan, ili da li je neki pravni slučaj rešen na odgovarajući način – rekao je Vulin.

Vulin kaže da se takvim signalima šalje poruka da su odnosi između dve zemlje loši i da bi se neko veoma obradovao ukoliko bi se nešto loše desilo zbog takvih odnosa.

– Naši odnosi su dobri, ali očekujemo da službenici SAD ili bilo koje druge ambasade poštuju suverenitet Srbije, odnosno da poštuju zemlju u kojoj se nalaze, što čine naše diplomate u svakoj zemlji – rekao je Vulin novinarima posle obilaska Centra za azil u Krnjači.

– Nismo mi naivni, znamo mi da Srbija i SAD, ili Srbija i bilo koja velika sila u međunarodnim odnosima teško da mogu da budu ravnopravni, ali u našoj zemlji očekujemo poštovanje – rekao je Vulin.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter