SAOPŠENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA: Dačić primio direktora posebnog odeljenja za sprovođenje Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija!

 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas Tomasa Zarzeckog, direktora Posebnog odeljenja Stejt departmenta za sprovođenje člana 231 "Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija“.

Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva spoljnih poslova, cilj posete Tomasa Zarzeckog, tokom koje je imao razgovore i u drugim nadležnim ministarstvima, jeste upoznavanje nadležnih resora Vlade Srbije s najvažnijim elementima pomenutog Zakona, a posebno sa sprovođenjem člana 231, koji se odnosi na mogućnost uvođenja sankcija SAD prema fizičkim i pravnim licima koja imaju poslovnu saradnju s bezbednosnim i obaveštajnim sektorom Ruske Federacije.

Pre Srbije, Tomas Zarzecki je istim povodom posetio više od 60 zemalja.

Tokom prijema kod ministra Dačića, a nakon toga i u razgovoru s nadležnim ekspertima iz Ministarstva spoljnih poslova, istaknut je značaj veoma dobre bilateralne saradnje Srbije i SAD, posebno u oblastima gde postoji izraženi međusobni interes, kaže se u saopštenju.

Razmotrena su i sva pravno-tehnička pitanja sprovođenja pomenutog Zakona, pri čemu je posebno naglašena važnost transparentnosti obe strane u međusobnoj saradnji u svim oblastima, gde je zajednički konstatovan uzlazni trend.

Na kraju sastanka zajednički je pozitivno ocenjen kontinuitet otvorenog dijaloga Srbije i SAD o nizu pitanja od zajedničkog interesa, što je važno za izgradnju međusobnog poverenja i razumevanja.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro