SAOPŠENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA: Dačić primio direktora posebnog odeljenja za sprovođenje Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija!

 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas Tomasa Zarzeckog, direktora Posebnog odeljenja Stejt departmenta za sprovođenje člana 231 "Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija“.

Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva spoljnih poslova, cilj posete Tomasa Zarzeckog, tokom koje je imao razgovore i u drugim nadležnim ministarstvima, jeste upoznavanje nadležnih resora Vlade Srbije s najvažnijim elementima pomenutog Zakona, a posebno sa sprovođenjem člana 231, koji se odnosi na mogućnost uvođenja sankcija SAD prema fizičkim i pravnim licima koja imaju poslovnu saradnju s bezbednosnim i obaveštajnim sektorom Ruske Federacije.

Pre Srbije, Tomas Zarzecki je istim povodom posetio više od 60 zemalja.

Tokom prijema kod ministra Dačića, a nakon toga i u razgovoru s nadležnim ekspertima iz Ministarstva spoljnih poslova, istaknut je značaj veoma dobre bilateralne saradnje Srbije i SAD, posebno u oblastima gde postoji izraženi međusobni interes, kaže se u saopštenju.

Razmotrena su i sva pravno-tehnička pitanja sprovođenja pomenutog Zakona, pri čemu je posebno naglašena važnost transparentnosti obe strane u međusobnoj saradnji u svim oblastima, gde je zajednički konstatovan uzlazni trend.

Na kraju sastanka zajednički je pozitivno ocenjen kontinuitet otvorenog dijaloga Srbije i SAD o nizu pitanja od zajedničkog interesa, što je važno za izgradnju međusobnog poverenja i razumevanja.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro