Izvor:
14.11.2019 u 10:14
0

VUČIĆ OČI U OČI SA RIČARDOM MUROM: Izražen interes za JAČANJE ekonoske saradnje Srbije i UK! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu za spoljne poslove Ujedinjenog Kraljevstva, Ričardom Murom, razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je za Srbiju važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, koje nastaju nakon izlaska te zemlje iz Evropske unije.

On je izrazio i interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije, ali i naglasio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu.

Vučić je britanskom zvaničniku preneo utiske sa sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao da je veoma važno što je i Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse.

On je političkog direktora Forin Ofisa Ričarda Mura upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode – kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala – na Zapadnom Balkanu, pokrenutoj sa premijerima Albanije i Severne Makedonije.

Politički direktor Ričard Mur je rekao da pozdravlja napore za stabiliziciju odnosa u regionu.

On je naglasio da Forin Ofis podstiče jačanje političkog dijaloga između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i najavio radne posete, koje bi doprinele jačanju saradnje dveju zemalja u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu, navedeno je u saopštenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva/ b92.net/ printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter