Izvor:
16.11.2019 u 23:12
0

MNOGO RADA, MALO ODMORA I MALO SNA Zašto je predsednik Vučić hospitalizovan na VMA

Zdravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno, ali se zbog predostrožnosti još nalazi na VMA u Beogradu.

Ovu dobru vest u subotu je saopštila za Tanjug i savetnica predsednika Suzana Vasiljević, nakon što je informacija o zadržavanju Vučića u bolnici uznemirila javnost u Srbiji. Da predsednik ima kardiovaskularne zdravstvene tegobe, ranije ujutro saopšteno je iz Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, uz napomenu da je na VMA primljen u petak, u kasnim popodnevnim satima. Kako su "Novosti" nezvanično saznale, predsedniku je bio znatno povišen krvni pritisak i imao je ubrzan rad srca, zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć i prepisana adekvatna terapija.

Da je predsedniku Srbije već znatno bolje potvrdio je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je siguran da će sa zdravljem Vučića sve biti u redu:

– Siguran sam u to i zato što je Aleksandar Vučić jak i tvrdoglav, a ne zato što sluša lekare.

Vulin je kazao da Vučiću lekari mogu da priđu samo na proslavama i zvaničnim dešavanjima.

– Mnogo radi, malo spava i malo se odmara. Svi mi koji sarađujemo s njim i koji smo njegovi prijatelji, a pre svega njegova porodica, voleli bismo da Vučić mnogo više vodi računa o svom zdravlju, ali on je, jednostavno, takav čovek – naveo je Vulin.

Dodao je da se Vučić ponaša kao svaki građanin i da zbog njega nije sazvan konzilijum.

Poruke podrške i želje za brz oporavak neprekidno su stizale predsedniku Vučiću od mnogobrojnih saradnika, članova stranke, običnih građana. Među prvima se na društvenim mrežama oglasio ministar finansija Siniša Mali:

– Brate moj, znam da ne sanjaju svi naše snove i da ti karakter ne dozvoljava da se dugo odmaraš, ali molim te više vodi računa o sebi. Nastavljamo da se borimo… Za bolju i uspešniju Srbiju.

Oglasili su se i poslanik SNS Vladimir Đukanović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Darko Glišić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić… Vesić se osvrnuo na poruke pune mržnje na hrvatskim portalima… I supruga ubijenog Olivera Ivanovića, Milena je poručila:

– Uz tebe smo, kao što si ti uvek uz nas. Brz oporavak @avucic – napisala je ona na svom tviter-nalogu.

Kasno po podne se preko instagram-profila "Budućnost Srbije" kratkom porukom, pisanom rukom, oglasio i sam predsednik Vučić:

– Hvala lekarima i zaposlenima na VMA. Hvala svima koji su brinuli. Već od ponedeljka biću u punom radnom pogonu.

Izvor: Novosti

Foto: buducnostsrbijeav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter