Izvor:
19.11.2019 u 08:01
0

OVO SE PRODAJE U SRPSKIM RADNJAMA: Uzmete čokoladu i dobijete mapu „velike Albanije“! (FOTO)

Veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima "Kamila" bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je "uvoz sa Kosova", čime se krši Ustav Srbije, gde u preambuli stoji da je to sastavni deo naše zemlje, kao i preporuke Ministarstva trgovine.

Kada se otvori kutija bombonjere, primetno je da su čokoladne bombone poređane u obliku mape "velike Albanije".

Kako se navodi, nadležni organi, analtičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u našoj zemlji i poručili da on pod hitno mora da bude sklonjen sa rafova.

Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što pre morao da bude sklonjen sa rafova.

Kako je objasnio, stav Srbije po pitanju KiM je jasan, kao i Ustav Srbije zbog čega proizvodi sa kosovskom deklaracijom ne bi smeli da se prodaju.

Sve mi je ovo dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik "velike Albanije" što je direktna provokacija za svakog našeg građanina – rekao je Zubenica.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije ističu da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: ideaonline.me

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter