Izvor:
21.11.2019 u 09:46
0

BOLNO PRIZNANJE IZ PRIŠTINE Kosovska ekonomija gubi zbog taksi Srbiji

Godinu dana od odluke Prištine da Beogradu nametne 100 odsto uvećane takse na proizvode iz centralne Srbije, profesor prištinskog Ekonomskog fakulteta, Nagip Skenderi, ocenjuje da je ta mera bila politička i da je nanela štetu i kosovskoj ekonomiji.

Skenderi za portal Kosovo onlajn kaže da su stopostotno uvećane takse uvedene kao odgovor Beogradu na blokadu članstva Prištine u međunarodne organizacije.

Prema njegovim rečima, Priština je tom merom "pokazala mišiće" u pokazivanju da je Kosovo država, te da su takse ostvarile cilj u, kako kaže, "odbrani suvereniteta i integriteta.

Međutim, ukazao je da se ta mera loše odrazila na ekonomiju i Kosova i Srbije. Stoga, Skenderi ističe da je neophodno obezbediti slobodan protok robe.

– Na ekonomskom nivou zna se da to nije bilo dobro ni za Srbiju ni za Kosovo. Ekonomija sad, u globalnom vremenu, treba da ide bez carine, bez takse, bez ograničenja, bez granica – kaže Skenderi.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter