Izvor:
28.11.2019 u 11:32
0

IZVEŠTAJ PENTAGONA O SARADNJI SRBIJE I RUSIJE Pritisci govore o snazi srpske politike nezavisnosti

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da pritisci na Srbiju i optužbe koje dolaze sa različitih strana govore o ispravnosti i snazi srpske politike samostalnosti i nezavisnosti.

Upitan kako komentariše izveštaj Pentagona i upozorenje njemu zbog saradnje sa Rusijom i to u trenutku kad je, sa drugih strana, kritikovan za pogoršanje odnosa sa Rusijom, te da li će Srbija moći da izdrži pritiske i šta će preduzeti po tom pitanju, Vučić je istakao da će odluke o Srbiji nastaviti da donose gradajani Srbije, bez obzira na razne pritiske.

– Ti pritisci i optužbe iz celog sveta – iz Amerike da smo bliski s Rusima, a neki u zemlji govore kako smo protiv Rusa… Ja mislim da to dovoljno govori o ispravnosti i snazi srpske politike – rekao je Vučić i dodao da je ta snaga u našoj samostalnosti i nezavisnosti, u tome da sami donosimo odluke.

– Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu, ni u Briselu, ni u Moskvi, ni bilo gde drugo – rekao je Vučić u Kragujevcu.

On je rekao da odluke o politici Srbije donose građani Srbije i da to kaže "s mirom", iako mnogi ljudi ne znaju kako je teško očuvati nezavisnosti i suočavati se sa pritiscima.

– Video sam sijaset tekstova kako treba Vučiću zapretiti… Vi pretite, a mi ćemo da gradimo i radimo – rekao je Vučić.

Dodao je i da će Srbija nastaviti da sarađuje sa svetom, dodajući da će uskoro sa "američkim prijateljima" biti potpisani važni ugovori za izgradnju koridora nedaleko od Kragujevca, te da ide u Soči na sastanak sa Vladimirom Putinom.

– Svi ti tekstovi i svi pritisci koji se pojavljuju, rezolucije i deklaracije, govore sve što ja saopštavam svakog dana, a to govori o drugačijoj poziciji Srbije, važnosti Srbije, snažnijoj poziciji, ali i njenoj nezavisnoti i samostalnoj politici – rekao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter