26°C

Beograd

AMERIČKI AMBASADOR ODUŠEVLJEN ZBOG KORIDORA Srbija mnogo investira u infrastrukturu (VIDEO)

Potpisivanjem ugovora za izgradnju Moravskog koridora, koji će graditi američko-turski konzorcijum, Srbija pokazuje da mnogo investira u svoju infrastrukturu, čime doprinosi preporodu zemlje koji će joj obezbediti mesto u evropskoj privredi, poručio je danas ambasador SAD Entoni Godfri.

Godfri je u izjavi za Tanjug istakao da je ponosan što je Vlada Srbije za izgradnju Moravskog koridora, koja je kako predsednik Aleksandar Vučić kaže tehnički možda i najveći izazov od svih projekata izgradnje autoputeva, izabrala baš kompaniju Behtel.

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI MORAVSKOG KORIDORA! Autoput kroz srce Srbije za manje od četiri godine! (VIDEO)

Za realizaciju takvog projekta, ocenjuje ambasador SAD, potrebna je vodeća građevinska firma u svetskim razmerama, što je Srbija, kaže, i dobila dolaskom komapnije američke kompanije Behtel, koja čini konzorcijum sa turskom kompanijom Enka.

- Izborom firme kao što je Behtel, Srbija šalje snažan signal investitorima da želi fer utakmicu i proizvod vrhunskog kvaliteta - rekao je ambasador i ocenio da taj autoput nije samo autoput nego i projekat zaštite od poplava i digitalnih transferzala, koridor koji će povezivati ljude i gradove, unaprediti turizam, pomoći malim i srednjim preduzećma i privući nove investicije.


Behtel ima i potrebno znanje i sposnobnost, rekao je ambasador i izrazio želju da što više američkih kompanija radi u Srbiji, jer je, kaže, to zemlja koja ima visoko obrazovanu radnu snagu i ogroman potencijal.

Komercijalni ugovor za izgradnju Moravskog koridora potpisan je jutros, a saobraćajnica duga 112 kilometara, povezaće sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka – Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku Banju.

INVESTICIJA U BUDUĆNOST Najviši svetski standardi za Moravski koridor

Biće to prvi digitalni autoput, najširi u zemlji, trebalo bi da bude gotov za manje od četiri godine i povezivaće područje na kojem živi oko pola miliona ljudi.

Pogledajte video ispod sa sastanka predsednika Aleksandra Vučića i predstavnika Kompanije Behtel...

Izvor: Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar