ĐURIĆ: Izjava Pacolija ukazuje na panični strah nekadašnjih komandanata terorističke OVK!

Izjava Bedžeta Pacolija o nekakvim hiljadama stranica dokumentacije o zločinima Srba na Kosovu i Metohiji ukazuje na panični strah nekadašnjih komandanata terorističke OVK od toga da bi ih mogla sustići zaslužena kazna, kaže Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

Prema njegovim rečima, jasno je da je reč o novom pokušaju da se u albanskoj javnosti ponovo raspale antisrpska osećanja i istovremeno aboliraju pravi zločinci.

Pacoli ima i jednu još opasniju nameru: da pokretanjem serije krivičnih istraga protiv navodnih počinilica zločina nad Albancima izazove nemir među Srbima na Kosovu i Metohiji, jer na udaru montiranih i lažnih optužnica mogli bi se naći svi oni koji su uzeli pušku u ruke da bi odbranili svoje domove i porodice od terorista, navodi Đurić.

U saopštenju Kancelarije za KiM ističe se da dosadašnja iskustva pokazuju da su se na udaru prištinskog pravosuđa zbog navodne odgovornosti za ratne zločine, po pravilu, nalazili nevini ljudi, najčešće oklevetani zbog toga što je neko "bacio oko" na njihovu imovinu.

- Jasno je da Pacoli radi u bliskoj koordinaciji sa Kadrijem Veseljijem, koji je danas bio saslušan u Hagu od strane Specijalnog suda za zločine OVK. -

Albanska javnost na KiM će neminovno u jednom trenutku biti suočena sa istinom o monstruoznim zločinima nakadašnjih terorističkih vođa, a sadašnjih političkih lidera, i krajnje je vreme da na videlo isplivaju sva njihova zlodela, uključujući ona počinjena prema sopstvenim sunarodnicima, ističe Đurić, i dodaje:

- Pohrliće ovih dana sve bivše vođe OVK da se slikaju u Račku, kao što je to danas uradio Hašim Tači, kako bi porasli u očima albanske javnosti, ali to ih neće spasiti od odgovornosti za sva zla koja su počinili. Srbija, još jednom upozoravam, neće dozvoliti da antisrpska histerija na KiM preraste u organizovanu kampanju zastrašivanja i progona nevinih ljudi, a da lažne optužnice postanu oružje za novo etničko čišćenje Srba iz naše južne pokrajine. -

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro