BRNABIĆ U BUENOS AJRESU: Argentina je uvek štitila integritet Srbije!

Argentina je važna zemlja u međunarodnim odnosima i zemlja koja je uvek štitila nas i štitila principe međunarodnog prava i pravde, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Buenos Ajresu, posle ceremonije inauguracije predsednika Argentine Alberta Fernandeza.

Prema premijerkinim rečima, njeno prisustvo na inauguracija novog predsednika Argentine pokazatelj je zaista bliskih odnosa između naše dve zemlje, kao i naše spremnosti da uložimo vreme i energiju u dalji razvoj ovih odnosa.

Brnabić, koja je i lično čestitala predsedniku Fernandezu početak mandata na mestu šefa države, rekla je da je na jučerašnjem sastanku sa ministrom inostranih poslova zahvalila Argentini na "ogromnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje".

Premijerka je podsetila da je juče u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića uručila zlatnu medalju za zahvalnost bivšoj ministarki inostranih poslova Suzani Ruiz Cheruti, koja je u ime Argentine u Međunarodnom sudu u Hagu "branila princip teritorijalnog integriteta i suvereniteta i međunarodnog prava i borila se briljantno pravnički protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".

Brnabić je naglasila da Srbiju i Argentinu spaja više od devet decenija prijateljstva, partnerstva, diplomatskih odnosa, i da ćemo nastaviti u to da ulažemo u budućnost, navodeći da Srbija i njeni građani nikada ne zaboravljaju ono što druge prijateljske zemlje urade za nas.

 

Izvor: Tanjug
Foto: srbija.gov.rs/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro