28°C

Beograd

VUČIĆ SA AMBASADOROM ITALIJE Podrška na evropskom putu

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Italije Karla Lo Kaša, koji je mu je preneo pozdrave predsednika Serđa Matarele i uručio njegovu novogodišnju čestitku sa najboljim željama za mir i napredak Srbije.

Ambasador Lo Kašo je rekao da se Italija snažno zalaže za proširenje Evropske unije i podržava evropski put Srbije, kao i to da je predstojeća poseta italijanskog ministra za evropske poslove upravo izraz te podrške.

On je naglasio da je Italija jedna od šesnaest članica EU potpisnica pisma Evropskoj komisiji, u kome se ističe da su evropske integracije najbolji način da se ostvare trajna stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana.

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Italije evrointegracijama Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. On je u isto vreme izrazio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija značajan za mir i stabilnost u regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija, sa istim ciljem - regionalne stabilnosti, nastaviti da promoviše politiku mira i saradnje.

S tim u vezi, upoznao je ambasadora Lo Kaša sa inicijativom za primenu četiri slobode, kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, na Zapadnom Balkanu. Ambasador Lo Kašo je rekao da je ta inicijativa značajna za region.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su zadovoljni nivoom bilateralnih odnosa Srbije i Italije, uz zaključak da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Lo Kašo je rekao da je primetno sve veće interesovanje malih i srednjih preduzeća iz Italije za poslovanje u Srbiji, što je odraz sve bolje ekonomske situacije u zemlji.

Vučić je rekao da je uveren da će Vlada Srbije uskoro da donese odluku o pomoći italijanskoj regiji Veneto za otklanjanje posledica nedavnih katastrofalnih poplava u Veneciji.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar