26°C

Beograd

AMBASADOR SRBIJE U OPROŠTAJNOJ POSETI KOD ĐUKANOVIĆA
Predsednik Crne Gore, Milo Ðukanović, primio je danas u oproštajnoj poseti, ambasadora Srbije u Podgorici, Zorana Bingulca.

Kako su prenele podgoričke Vijesti, Bingulac je naglasio da se sa Crnom Gorom "nikada nije ni sastajao ni rastajao" i da sebe smatra delom ovog podneblja, da duboko poštuje Crnu Goru i njene strateške ciljeve koje korak po korak uspešno ostvaruje.

On je zahvalio na punoj saradnji i otvorenosti i izvanrednom doprinosu crnogorskih zvaničnika stvaranju atmosfere smirivanja odnosa, čemu su poseban doprinos davali predsednici dveju zemalja.

- I diplomatske reakcije Crne Gore u pojedinim osetljivim momentima bile su na pravom nivou, kazao je Bingulac.

Iz Službe za informisanje predsednika saopšteno je da je Ðukanović zahvalio Bingulcu za "izuzetan doprinos razvoju odnosa dveju zemalja" i istakao da se može biti zadovoljno onim što je urađeno u proteklih šest godina mandata odlazećeg ambasadora.

Želje i očekivanja su uvek na višem nivou kada su u pitanju odnosi Crne Gore i Srbije, rekao je predsednik Crne Gore, ali se može biti zadovoljan ostvarenim progresom u odnosu na raniji period.

- Tome je posebno doprinelo unošenje doze realizma u naše odnose, što je logično vodilo unapređenju razumevanja, kao i međudržavnih odnosa saradnje, kazao je Ðukanović.

On je dodao da su odnosi stabilizovani i da je stvorena dobra platforma, zahvaljujući u dobroj meri i ambasadoru Bingulcu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar