Izvor:
16.12.2019 u 22:50
0

OTVORENA MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA U PALATI SRBIJA VUČIĆ: Ponosan sam na sve što smo izgradili (FOTO, VIDEO)

Multimedijalna izložba "Srbija 2019 – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" otvorena je danas u Palati Srbija u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja biće prikazani u čak pet sala.

Izložbu, zajedno sa predsednikom Vučićem, otvorila je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Predsednik Vućić zahvalio je svima koji su učestvovali u realizovanim projektima.

– Izgradili smo za 5 godina više nego što je urađeno za prethodnih pedeset. To je na ponos svima nama. Gledajući ljude koji žive u ovim delovima Srbije gde se gradilo, pomislio sam da ću zaplakati od sreće. Ne grade se pruge, auto-putevi same od sebe, neko to mora da uradi, da da novac. Morali smo da sprovedemo teške reforme kako bismo danas došli do ovoga – rekao je Vučić, zahvalivši penzionerima koji su bili među najoštećenijima u reformama.

– Sutra je prvi let Lađevci – Beč, prvi avion koji će moravski okrug spojiti sa Austrijom. Ponosam sam na to što smo do sada uradili. Pozivam sve da dođu da vide ovu izložbu i da nauče šta je to što smo napravili i kakvi su nam planovi u budućnosti. Svi ovi projekti znače više investicija, nove fabrike, pa će naša deca ostati u našoj zemlji. Prekosutra otvaramo Obrenovac – Surčin, danas sam primio delegaciju koja je preuzela RTB Bor, oni su bili očajni kada su ga preuzeli, danas je situacija potpuno drugačija – rekao je on.

On je dodao da ide u aprilu poseti Siju u Kinu istakavši da se nada da će i kineski predsednik prihvatiti poziv da dođe u Srbiju.

– Radićemo još auto-puteva i puteva, pruge. Ove stanove za ljude iz bezbednosnih službe prve otvaramo u martu u Vranju, želimo da ti ljudi osete koliko država o njima brine. Ono što smo uradili u mnogim projektima, uvek smo nailazilo na napade, ali neko je morao da rešava i takve probleme, i za to je bila potrebna velika energija i hrabrost. Čestitam svima koji su učestvovali u ovim projektima, a posebno hoću da čestitam našim radnicama koji sa velikim ponosom grade naše puteve. Hvala našim radnicima, oni su naša snaga, naša budućnost.Živela Srbija – rekao je predsednik.

Ona je na otvaranju rekla da joj je drago što može na ovakav način da prikaže šta se do danas uradilo u Srbiji.

Naglasila je da se danas vidi šta je sve urađeno u oblasti infrastrukture, da je ove godine pokrenuta izgradnja četiri auto-puta, a sledeće godine je u planu početak izgradnje još dva auto-puta.

– Čini mi se da smo sa svakim kilometrom auto-puta, vratili nadu i veru da Srbija može da uradi velike stvari. Ovo je godina rezultata i pokazujemo koliko smo stabilna zemlja. Svakoga dana smo radili zajedno i danas imamo ove rezultate – rekla je Mihajlovićeva.

U sali "Koridor 10" predstavljena je maketa tunela Manajle, zatim velika mapa Koridora sa svim kakteristikama, velika maketa mosta Vrla kod Vladičinog Hana, a postavljen je i informativni pano sa fotografijama najznačajnijih objekata na Koridoru 10.

Posle prolaska kroz "napalatnu rampu", ulazi se u salu "Miloš Veliki" u kojoj je predstavljen istoimeni auto-put.

U sali "Železnica" nalazi se velika mapa svih naših pruga, maketa najsavremenijeg voza Štadler, vagon restoran sa sedištima kao u vozu, gde se može viditi kako izgleda kada na našim prigama voz ide 100 kilometara na sat, kao i informativni pano sa fotografijama najznačajnijih objekata.

U sali "Avio-saobraćaj, maketama aviona predstavljena su naša tri aerodroma, linije od javnog interesa koje je uvela Vlada Srbije, Er Srbija i institucije u avio saobraćaju, sa simulatorima sletanja na naše aerodrome i informativni panom o istoriji vazduhoplovstva u Srbiji.

U sali "Vodni saobraćaj" predstavljen je kompletan projekat "Beograd na vodi" sa mulitmedijalnom prezentacijama i virtuelnom (VR) turom kroz naselje i objekte, naše luke i brodogradilišta, pristaništa i investicije u toj vrsti saobraćaja, uz prezentaciju najsavremenije bove za sigurnu plovidbu Savom i Dunavom.

Izložba će biti otvorena i za građanstvo do petka, od 12 do 17 časova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter