Izvor:
18.12.2019 u 06:29
0

TRAMPOVA SARADNICA DONOSI SRBIJI FINANSIJSKI PAKET VEKA Makvilijams priprema teren za nove američke investicije na Balkanu

Saradnica američkog predsednika Donalda Trampa, Srpkinja Jelena Makvilijams, došla je u Beograd sa ciljem da pomogne realizaciju sveobuhvatnog plana za Balkan teškog 10 milijardi dolara.

Makvilijams, rođena kao Jelena Obrenić, koja je predsednica američke Savezne koorporacije za osiguranje depozita i u koju Tramp ima poverenje, pripremiće tokom boravka u Srbiji teren za nove američke investicije, navodi list.

– Jelena je harizmatična političarka, koja se bavi finansijama u ogromnoj administraciji SAD. Na sve pozicije tokom svoje zavidne karijere došla je isključivo trudom i zalaganjem, pa je Tramp to prepoznao i predložio je 2018. na ovu funkciju, rekao je izvor lista.

Makvilijams je već nekoliko dana u Srbiji, i njena prednost je, navodi se, to što razume probleme srpskog naroda.

Sagovornik kaže da je Makvilijamsova jedna od ključnih osoba kada je reč o ekonomskom paketu, kao i da je njena prednost u tome što vuče korene sa našeg područja i što odlično razume probleme srpskog naroda, a najvažnije je to što predsednik ima bezrezervno poverenje u nju, pošto vodi jednu od najznačajnijih finansijskih institucija u SAD.

Tramp je od dolaska na vlast ostao privržen ideji da se Srbima obezbedi više prostora kao bi se izvršio veliki proboj američkih investicija, kaže izvor.

Osim Makvilijamsova, Tramp je imenovao i Srbina iz Njujorka Džona Jovanovića da uspostavi čvrste veze sa Srbijom, navodi list i dodaje da on ima visoku poziciju u korporaciji "Mercuria energy group", čiji je godišnji prihod 104 milijarde dolara.

Kako navodi ST, cilj je da se Trampovim ekonomsko – političkim paketom zatvore sva otvorena pitanja na Balkanu, što podrazumeva i podelu Kosova, rešavanje problema u BiH i Severnoj Makedoniji.

Izvor: Tanjug

Foto: wikipedia.org/print screen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter