Izvor:
18.12.2019 u 17:12
0

OTVOREN AUTOPUT SURČIN-OBRENOVAC Vučić: Kinezi obećali da će put do Požege biti za dve godine (VIDEO)

Auto-put Beograd-Čačak, koji je današnjim otvaranjem poslednje deonice Surčin-Obrenovac u potpunosti završen, donosi budućnost za Srbiju u ekonomskom, ali i svakom drugom smislu, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na otvaranju deonice Surčin-Obrenovac rekao da svi građani Srbije treba da budu ponosni na današnji dan jer će u budućim decenijama moći da se hvale time što su učestvovali u izgradnji najvažnijih puteva za Srbiju.

– U onome što donosi budućnost u ekonomskom i svakom drugom smislu, onome što će preporoditi centralnu i zapadnu Srbiju, doneti novu vrednost i novi kvalitet života – rekao je Vučić.

On je rekao da su se danas Beograd i Čačak probudili i odlučili da krenu jedan ka drugom, postali bliži, a time su i sva mesta na tom putu i delu Srbije postali deo jedne velike bliske porodice.

– Do juče su Čačak i Beograd bili udaljeni dva i po sata vožnje, danas samo jedan sat. Svako ko putuje uštedeće jedan sat svog vremena, a zahvaljujući tome će moći da provede više vremena sa porodicom ili radeći. Danas je srpski narod postao bogatiji za više vremena, više posla i više fabrika – rekao je Vučić.

On je istakao da je upravo to ono što je najbolji poklon Srbiji posle mnogo godina mučenja, tranzicije, unistenih fabrika.

– Ne mogu vama građanima da vratim vreme koje smo izgubili na putevima u prošlosti usled nemara, lenjosti, inertnosti… ali danas možemo da se postaramo da dobijete više vremena kako bismo svi zajedno brinuli o budućnosti – rekao je Vučić.

Kaže da će za nekoliko dana biti predstavljen ambiciozan investicioni plan i da će kada bude sproveden građani će provoditi mnogo manje vremena na putevima vozeći, a imaće mnogo više vremena za druge stvari. Ističe da kao svaki normalan i dobronameran čovek uživa u otvaranju autoputeva i da se raduje napretku svoje zemlje. Vučić je poručio da će biti nastavljeni projekti koji će povezivati zemlju i ljude i zahvalio građanima na podršci bez koje ništa ne bi moglo da se uradi.

– Mnogo godina nije rađeno ništa što bi povezalo zemlju sa sobom, a pogotovo sa komšijama. Mislili su samo samo na sebe – naglasio je predsednik i istakao da je sada sve drugačije.

Vučić kaže da je Srbija prva u regionu po broju i nivou investicija, kao i po broju kilometara puteva i autoputeva.

Predsednik ističe da zato investitori žele da dođu u našu zemlji i da su došli, na primer u Kraljevo i Čačak, tek kada im je obećano da će tu biti izgrađen autoput.

– Uvek ćete videti ljude koji nisu salgasni sa izgradnjom autoputeva i da im uvek im nešto smesta i da uvek pronađu neku manu – dodao je on i izrazio uverenje da 99 građana poštuje vredan rad naši radnika.

Pohvalio je još jednom srpske i kineske radnike koji su napravili autoput od Surčina do Obrenovca, koji su radili i po ciči zimi i po najvećem suncu.

Zahvalio je direktoru kineske kompanije C C C C u Srbiji Džangu Sjaojuenu naglasivši da se nikada do sada nije desilo da se neki tako veliki infrastrukturni projekat u Srbiji završi bez kašnjenja i dodatnih zahteva za plaćanje.

Predsednik Srbije je zahvalio i predsedniku Kine Si Ðinpingu i podsetio da je zahvaljujući njemu spaseni Smederevo i Bor, pošto su Kinezi preuzeli smederevsku železaru i RTB Bor.


PROČITAJTE I NAJVAŽNIJE VESTI

ČUVAJTE DŽEP U 2021. Ovo je 7 novih kazni koje vas čekaju

ZORANA MIHAJLOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Otvaranje autoputa Surčin-Obrenovac je veliki uspeh! (VIDEO, FOTO)

IVICA DAČIĆ NA HAPPY TV: Problem deportovane dece neće se rešiti preko noći! (VIDEO, FOTO)

AMERIČKA DEA NE ZNA KO JE TITO Srpski kartel krijumčara kokaina u Peruu jači od El Čapa


– Samo zahvajujhući njemu koga ćemo da dočekamo u Srbiji tako kako smo malo koga dočekali, kada bude sledeće godine došao u našu zemlju – rekao je Vučić i dodao da će, na primer, RTB Bor za četiri godine imati šest putav veću proizvodnju koncentrata bakra.

Kaže da će zahvaljujući tome oživeti istok Srbije i poručio Kinezima:

– Ovo je naša, ali i vaša kuća i ovde ste uvek dobodošli.

Zahvalio je srpskom članu Predsedništvu BiH Miloradu Dodiku što se raduje svakom uspehu Srbije i što uvek dolazi na takve manifestacije.

Takođe, zahvalio je i ministarki građevine Zorani Mihajlović i Ministarstvu finansija, kao i premijerki Ani Brnabić koji su omogućili realizaciju tog projekta.

Ističe da će po tome biti upamćeni, kao i da će ova vlast biti upamćena i po do sada najveći platama i penzijama.

Vučić se pozvao na reči Džeka Keruaka navodeći da reč- "put", kao opredeljenje Srbije treba da ponavljamo svakog dana.

Kaže da je danas tokom obilaska autoputa direktora C C C C Džanga malo pritisnuo i da je od njega dobio obećanje da će autoput od Preljine do Požege biti gotov za samo dve godine.

"Za dve godine će se stizati za manje od dva sata do Zlatibora, do Čačka, za sat", rekao je on i dodao da se već sada može stići od Niša do Severne Makedonije za sat vremena, a do Bugarske za oko 40 minuta.

Podsetio je da se grade autoputevi Pojate – Preljina, Ruma-Šabac- Loznica koji će povezati Srbiju, te oni koji povezuju Srbiju sa Republikom Srpskom i Bih, Crnom Gorom.

– Srbija više nije zemlja od pre sedam godina, više nije zemlja beznađa već nade i hrabrih ljudi koji veruju u svoj rad i sposobnost. Izgradili smo je, povezali, ubrzali i zaposlili i podigli kao niko pre nas. Od vas građani tražim da imate još više enerigje, zahteva i ambicije i još jače i brže da menjamo Srbiju – poručio je Vučić i dodao će ovaj period biti upamćen kao "vreme puteva".

Čestitao je građanima slavu svetog Nikolu, nakon čega je izvedena pesma Autoput koja je napravljena specijalno za ovu priliku.

Deonica autoputa "Miloš Veliki" Surčin – Obrenovca duga 17,6 kilometara otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čime je kompletiran autoput od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter