Izvor:
19.12.2019 u 11:58
0

VESIĆ: UGLED SRBIJE SVE BOLJI U SVETU ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU Dobri odnosi sa velikim silamama jačaju


Srbija danas ima veoma dobre međunarodne odnose sa skoro svim vodećim zemljama sveta što značajno utiče na povećanje njenog ugleda pa samim tim i na njenu međunarodnu poziciju, izjavio je član predsedništva SNS Goran Vesić.

On je rekao da to pokazuju i mnogobrojni sastanci predsednika Srbije sa svetskim liderima i visokim zvaničnicima.


PROČITAJTE JOŠ

PRETVORILI SMO SE U KLINCE: Jelena uputila emotivnu poruku Novaku!

NEMA KRSNE SLAVE BEZ POPOVOG AMINA: Gazde traže potvrdu iz crkve svima koji slave!

OGLASIO SE BUDUĆI TRENER CRVENE ZVEZDE: Ovaj snimak Dekija Stankovića je zapalio društvene mreže!

BIZARNA KRAĐA U POŽEGI Grobar ukrao sa leša zlatni lančić od 600 evra


– O značajno boljem međunarodnom položaju koji danas ima Srbija pokazuju i mnogobrojni sastanci predsednika Vučića sa predsednikom i premijerom Kine kao i Rusije. Sve su bolji i odnosi sa SAD i EU, rekao je Vesić.

Dodaje da je ugled naše zemlje u međunarodnoj zajednici značajniji s obzirom na to da je ekonomski jača. Ističe da je sada međunarodnoj zajednici teže da se bori sa ovakvom Srbijom, jer su naučili da se bore s Srbijom koja se povlači, koja je ekonomski slaba i nije u stanju da zaštiti interese svojih sunarodnika.

Vesić, koji je i zamenik gradonačelnika Beograda, naveo je da bez aktivnog učešća SAD nema trajnog dogovora na Kosovu i Metohiji jer, kako je rekao, Albanci slušaju samo SAD.

– Albance ne interesuje Evropska unija, niti bilo ko osim SAD. Zato je važno da se SAD aktivno uključe u rešavanje tog pitanja, jer bez njih nema trajnog dogovora, naveo je on.

Dodaje da se frustracije Hrvatske prema Srbiji uvek pokažu u predizbornoj kampanji i da se to ponovo moglo videti u porukama njihovih predsedničkih kandidata upućene građanima.

– Najveću cenu te isfrustriranosti plaćaju Srbi koji žive u Hrvatskoj. Zbog njih moramo još više da ukazujemo na njihova ugrožena prava i kontinuiranu politiku proterivanja Srba sa tog prostora u poslednji 20, 30 godina, kao što se to decenijama radilo na Kosovu i Metohiji, podsetio je Vesić.

On je naglasio da Srbija, ipak mora da ima dobre odnose sa Hrvatskom, bez obzira ko joj je predsednik.

– Moramo da imamo dobre odnose sa svim našim susedima, ali na ravnopravnim osnovama. Predsednik Vučić upravo svojim potezima vodi računa da dodatno ne oteža odnose sa susednim narodima, jer moramo da živimo jedni pored drugih, rekao je on.

Vesić je posebno istakao da albanska strana na Kosovu i Metohiji ima problem sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem jer današnja Srbija nije ona na kakvu su navikli do 2012. godine.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter