Izvor:
20.12.2019 u 13:47
0

INVESTICIJE, RADARSKI CENTRI, KAMENICA 3… Budžet Vojvodine od 77,3 milijardi dinara (VIDEO)

Poslanici Skupštine Vojvodine na današnjoj sednici raspravljaju o predloženom pokrajinskom budžetu za 2020. godinu.

Obim predloženog budžeta utvrđen je u iznosu od 77,3 milijardi dinara, što je u poređenju sa budžetom za 2015. godinu, za 19,5 milijardi dinara više, na šta je, u izjavama novinarima, podsetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Sa predloženim budžetom nastavićemo da realizujemo sve elemente naše politike, koju vodimo tri godine. Nove velike investicije tiču se automatizacije sistema protivgradne zaštite u sva tri radarska centra. Jedan je Srem, koji će obuhvatiti sedam opština, već do kraja godine i tokom sledeće godine automatizovaćemo još dva sistem u Bačkoj i Banatu. Velika investicija je i izgradnja Kamenice tri – rekao je Mirović dodajući d a je prioritet završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus.


PROČITAJTE I OVO

NJIHOVA SUDBINA JE UJEDINILA SRBIJU: Tužna priča Nikoljdana dobila srećan kraj!

OTKRIVENE OPASNE IGRAČKE: Granična inspekcija uništava lutke iz Kine!

"ČKE BEOGRADSKE" U "DOBRO JUTRO SRBIJO" Spektakl u režiji Gazda Paje (VIDEO)

PRVI ČOVEK UEFA O PROMENI TRENERA ZVEZDE Deki je dobar dečko, želim mu sve najbolje (VIDEO)


On je istakao da je zadovoljan predloženim budžetom za narednu godinu u iznosu od 77,3 milijarde dinara, što je 19,5 milijardi više od onoga što smo, kako je rekao, nasledili od Pajtićeve Vlade.

– Taj podatak govori o snazi privrede AP Vojodine. Nezaposlenost u Vojvodini je na rekordno niskom nivou i iznosi oko osam posto, a zatekli smo stopu nezaposlenosti od 14,6 odsto – rekao je Mirović.

Predsednik je rekao da se Pokrajinska vlada prema svakom dinaru građana Vojvodine u protekle tri i po godine ponašala veoma odgovorno. Svi projekti planirani od 2016. do ove godine realizovani su, a neke investicije su u toku.

– Imaćemo puno posla i u narednoj godini u lokalnim samoupravama. Predvideli smo znatna sredstva za finansiranje projektne dokumentcije za prečistače otpadnih voda i za izgradnju fabrika pijaće vode. Prvi smo u Srbiji započeli proceduru u ovoj oblasti i imamo potpisane ugovore za izgradnju prečistača u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji – rekao je Mirović i podsetio na to da je Vlada Republike Srbije opredelila prvi iznos od 150 miliona dinara za izgradnju prečistača u Temerinu.

Poslanici opozicije, među kojima poslanici LSV, DS i SRS rekli su da neće podržati predlog budžeta i, između ostalog, naveli da ovaj budžet ne predstavlja, kako tvrde, po Ustavu obaveznih, sedam odsto. Naveli su primer da je budžet Beograda dva puta veći od pokrajinskog, kao i da je u prethodnih deset godina beogradski budžet dvostruko više uvećavan.

– Opet se prenosi dve i po milijarde dinara iz ove godineu sledeću, a zaduživanje je u gotovo identičnom iznosu. Boljim planiranjem taj iznos je mogao da bude bitno manji – rekao je Branislav Bogaroški iz LSV.

Najznačajnija ulaganja u sledećoj godini će biti izgradnja objekta „Kamenica 3" s takozvanim PET centrom i početak realizacije projekata izgradnje i opremanja automatizovanog sistema odbrane od grada na području Radarskog centra "Fruška gora".

Za realizaciju navedenih kapitalnih ulaganja potrebno je obezbediti 2,4 milijarde dinara, i to za "Kamenicu 3" s PET centrom 1,8 milijardu dinara, a za automatizaciju sistema odbrane od grada na teritoriji raketnog centra „Fruška gora" 600 miliona. Osim budžeta, na dnevnom redu su još 23 tačke, među kojima je ona o osnivanju Muzeja EPK 2021 u prostoru sadašnjeg Studija M, Radija Novi Sad, potom o korišćenju novca budžetskog fonda za šume i vode, o statusnoj promeni Univerziteta u Novom Sadu i druge.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter