Izvor:
21.12.2019 u 16:40
0

VUČIĆ: CRNA GORA JE UVEK DOBRODOŠLA U „MALI ŠENGEN“ Rukovode nas interesi, a ne ljubav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Crna Gora dobrodošla u inicijativu "mali Šengen" ukoliko želi da učestvuje, a da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija svakako nastaviti svoj put.

– Crna Gora je uvek dobrodošla, oni žele da pogledaju papire, da vide bilateralno šta mogu da urade, šta žele… Mi smo rekli – dobrodošli, a mi ćemo svoj put da nastavimo na dobar i korektan način, rekao je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima, upitan kako vidi to što je i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović učestovao na sastanku u Tirani.

Vučić je rekao i da je zadovoljan što je Ðukanović bio prisutan na sastanku u Tirani, na kojem su, pored njih dvojice, bili i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev. Crna Gora je od početka inicijative, koja je potekla od predsednika Srbije, bila uzdržana, uz bojazan da bi mogla ugrozi evropske integracije regiona.


PROČITAJTE JOŠ I OVO

RAZREŠENA MISTERIJA SA HILANDARA Ovo je Srpkinja čije su kosti pronađene na Svetoj Gori

TEROR NAD PRAVOSLAVNIM VERNICIMA PRED SABOR Crnogorski graničari zabranili ulazak i sveštenicima!

UHVAĆEN INTERNET PREDATOR Sa poslovnog računara delio slike golih maloletnika

NOLE KAO DEDA MRAZ Fondacija Novaka Đokovića daruje mališane za praznike (VIDEO)

PRIMORAVALI SU JE DA SE SKINE: Maloletnica prijavila oca i brata za seksualno zlostavljanje!

POZNATA BUCKASTA MANEKENKA ODUŠEVILA FANOVE: Ovaj detalj je svima ZAPAO ZA OKO! (FOTO)


Vučić kaže da je važno što je Ðukanović učestovao na skupu, navodeći da su svi izneli svoje argumente.

On je rekao da saradnja u regionu sto odsto zavisi od država regiona, ali da nije tako i kad je reč o pristupanju EU, jer to 50 odsto zavisi i od unije, a ne samo želje država na Zapadnom Balkanu.

-Interesi su ono čime se zemlje, organizacije, institucije rukovode, a ne ljubav ili neljubav, rekao je Vučić.

Naša saradnja u regionu zavisi samo od nas, a kad budemo imali problem, neće doći neko iz Kanade ili SAD da nam pomogne, već komšije, zaključio je on.

Izvor: Tanjug

Foto: rts.rs/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter