Izvor:
23.12.2019 u 14:03
0

VUČIĆ O DUALNOM OBRAZOVANJU Sigurna budućnost, a bićemo i mnogo žilaviji (VIDEO)

Dualno obrazovanje je važno, jer je to model u kojem je značajno vaše znanje, ono što imate u vašoj glavi i rukama i ono što znate da uradite, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić učescnicima konferencije "Dualno obrazovanje – znanje za budućnost".

STIPENDIJE ZA NAJBOLJE Za školovanje u inostranstvu novac za 430 akademaca

On je poručio da samo zemlje koje imaju u svom sistemu dualan model obrazovanja mogu da imaju sigurnu budućnost.

– Mi ćemo sa ovakvim obrazovanjem biti mnogo ''žilaviji'' za svaku vrstu pada, nego što smo bili do juče – poručio je Vučić.

Predsednik je rekao da je ponosan na mlade ljude koji su u tom sistemu obrazovanja, jer su razumeli šta to donosi, a donosi, kako je istakao, ne samo siguran posao i primanja, već i još dve važne stvari – odgovornost i ozbiljnost.


PROČITAJTE POLEMIKU DAČIĆ-MIHAJLOVIĆ

DAČIĆ O SNS Nisam tražio koaliciju sa Zoranom, već sa Vučićem

MIHAJLOVIĆ ODGOVARA DAČIĆU Šta u mojoj izjavi nije tačno


Uz to, treća stvar je da će ta deca ranije da napuste roditeljski dom, da osnuju svoje porodice, da imaju svoju decu i da imamo generaciju više nego danas, i radnika i stručnjaka iz svih obalsti, dodao je predsednik. On je istakao i da je, kada se tek upoznao sa sistemom dualnog obrazovanja, razmišljao da li je to stvar navike ili sistema, nečije prirode ili oblika društvene svesti, te da je shvatio da je to, ipak, stvar sistema koji se organizuje.

– Onda shvatite da mi Srbi ni u čemu nismo lošiji od bilo kog drugog, ako uspemo da sprovedemo to. Ali, mi ne priznajemo ni sopstvene rezultate. Ne priznajemo ih ni Novaku Ðokoviću, a kako ćemo tek u politici – konstatovao je Vučić.

Primetio je da je, kada je donošena odluka o uvođenju tog modela u srednje obrazovanje, danima trpeo napade na naslovnim stranama, ččak da je polupismen, neznalica, jer ljudi nisu bili spremni na promene.

– A, oni koji ne bi da menjaju ništa, oni su sve znali, ali nam je privreda ostala u kolapsu – rekao je Vučić.

IZ GODINE U GODINU SVE VIŠE DECE: Ove školske godine 6.100 učenika u dualnom obrazovanju

Podsetio je da je i veliki Mihailo Petrović Alas, završio fakultet, doktorirao na Sorboni, i tek posle toga stekao majstorski zanat.

– Zato je važno da imamo dualno obrazovanje u srednjim školama, da se i univerzitet tome priključi – rekao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter