Izvor:
26.12.2019 u 12:13
0

PORUKA VOJISLAVA ŠEŠELJA Vučić i Vlada da zaštite Srbe u Crnoj Gori

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas da usvajanje zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori ugrožava egzistenciju srpskog naroda u toj zemlji, Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u celini i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da se maksimalno angažuju na planu zaštite Srba u Crnoj Gori.

BURNO U SKUPŠTINI CRNE GORE Podgorica pod blokadom, opoziciji protiv VELIKOSRPSKE prozivke vlasti (VIDEO)

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je usvajanje tog zakona pokušaj “režima izdajnika i mafijaša Mila Ðukanovića” da otme sakralne objekte SPC, kao i da to ugrožava egzistenciju srpskog naroda, SPC u Crnoj Gori.

Pozivajući predsednika da se angažuje oko zaštite, Šešelj je kazao da se ne može reći da on nema prava da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

– Ima puno pravo ako su ugrožena ljudska prava, a to tamo jeste slučaj i zahteva reakciju Srbije, da se obrati SB UN i da se donese odgovarajuća rezolucija. Ovo nije mala stvar, ovde se udara i na ljudska i na verska prava – istakao je Šešelj.

UVEK ZA ODBRANU SRPSTVA Patrijarh blagoslovio lider DF

Navodeći da je SPC starija od Crne Gore, Šešelj je kazao da nema načina da “sadašnji vlastodršci oduzmu crkvu srpskom narodu, sebi pripišu i dodele sekti koju nazivaju Crnogorska pravoslavna crkva.

Upitan da prokomentariše reakciju predsednika Vučića na usvajanje tog zakona, Šešelj je kazao da ne samo da je suviše blaga, već su mu u crnogorskim medijima i “dosolili”, pa je ispalo da smatra da je Crnogorska pravoslavna crkva autokefalna.

POZIV LIDERA DF ANDRIJE MANDIĆA Ovo nije dobro, uklonite barikade iz Podgorice

– Vučić je to negirao, ali morao je mnogo oštrije da reaguje jer je SPC sastavni deo srpskog nacionalnog bića, bio neko više ili manje religiozan, bio neko vernik ili ne bio – naveo je lider radikala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter