Izvor:
26.12.2019 u 20:45
0

DAČIĆ: BORIĆEMO SE ZA PRAVA SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI Pitanje je opstanka Srbije


Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da će se Srbija boriti za prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

– Zajedno svi mi, zato što imamo samo jednu zemlju i jedan narod, srpski narod i Srbiju, rekao je Dačić, na tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji je upriličila Skupština grada Jagodine.

On je dodao i da ne želi da govori kao prstavnik Srpske pravoslavne crkve (SPC), ali smatra da je svaki napad na SPC i napad na srpski narod, i da "mi stojimo čvrsto iza srpskog naroda i SPC".

Ministar je ukazao mi da je SPC svuda, u svim zemljama gde žive Srbi, bila najvažnija tačka održanja srpskog entiteta na tim prostorima.

Dačić je ocenio da je sadašnja vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ostvarila veoma značajne rezultate na državničkom i ekonomskom polju, "zaustavili negativan tok priznavanja Kosova i Metohije, u odnosu na vreme kada su na vlasti bili Tadić, Ðilas i Jeremić".

– Od 2012. godine kada smo na vlasti u koaliciji sa SNS, priznanje Kosova je povuklo 17 zemalja, Kosovo nije primljeno u Unesko i u Interpol, a mi smo izgradili najbolje odnose sa našim bratskim zemljama Rusijom i Kinom, postavli smo čvrste temelja i zaštitili srpski narod koji živi van teritorije Srbije. Garantujemo opstanak i razvoj Republike Srpske, naveo je Dačić.

On je rekao i da 2020. godinu treba iskoristiti da bi se učvrstilo državno jedinstvo, ojačala Srbija, da se postignu što bolji rezlati na ekonomskom planu i da čvrsto branimo Srbiju.

– Nemojte da verujete nikome koji kaže da zbog Evrope ili bilo koga drugoga mi moramo da se odreknemo naših nacionalnih interesa. Naprotiv mi moramo da branimo Srbiju da bismo mogli da idemo u Evropu, istakao je Dačić.

On je naveo i da Srbija želi saradnju sa svima, pruža ruku svima, ali opet čvrsto stoji na svome: "Tuđe nećemo, a svoje ne damo".

On je rekao da želi da iduća godina bude godina mira, pomirenja, ekonomskog razvoju, da se grade vrtići, porodilsta, škole, da se ulaže u decu, škole, kulturu u budućnost.

-Ovo nije stvar političke kampanje već opstanka Srbije, zaključio je Dačić.

PROČITAJTE JOŠ

PROTEST VERNIKA SPC ŠIROM CRNE GORE Blokiran most na Tari i put Berane-Bijelo Polje (FOTO, VIDEO)

TENZIJE NA BARIKADAMA Vernici i sveštenici SPC čekaju skupštinu koja još raspravlja

CRNOGORSKA POLICIJA ODBLOKIRALA TRI PUTA KOD PODGORICE Blokade saobraćajnica zbog zakona o slobodi veroispovesti traju i dalje

UZBUNA I U SKUPŠTINI CRNE GORE Policija podigla mere bezbednosti (VIDEO, FOTO)

Izvor: Tanjug

Foto: kurir.rs/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter