Izvor:
16.11.2016 u 16:05
0

A gde mu je Bregzit? Dok Devenportu kuća gori, on ,,zabrinut“ za Srbiju nama deli lekcije!

Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport zabrinut je zbog sve prisutnije nacionalističke i populističke retorike širom Evrope, ne samo u Srbiji.

Davenport je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da je evropski komesar za susedstvo i politiku proširenja Johanes Han u pravu zato što je zabrinut zbog predstojećih predsedničkih izbora u Srbiji i rizika od jačanja nacionalista.

– Mislim da je on naravno u pravu, nije tako samo u Srbiji. Vidimo u ovom periodu još češće nacionalističke izjave, nacionalističku i populističku retoriku, nije to fenomen samo u Srbiji, već širom Evrope… To je naravno zabrinjajvajuće – rekao je Davenport i dodao da je bitno da se svi trude da objasne građanima zašto je evropski poduhvat bitan za njih.

Han je ranije izrazio zabrinutost zbog predstojećih predsedničkih izbora u Srbiji i rizika od jačanja nacionalista, ali i rekao da donekle ima razumevanja za to što Srbija ne usklađuje svoju spoljnu politiku sa EU.

Beta
Foto: Twitter/BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter