Izvor:
19.11.2016 u 16:01
0

Predsednik Nikolić ljut: Prekinuti pregovore sa Prištinom!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će u slučaju da Kosovo i Metohija na Generalnoj skupšštini Uneska postane član predložžiti da se prekinu razgovori s Pršištinom.

– Nezamislivo je da tzv. Kosovo bude u Unesku bez pregovora u Briselu.

– U slučaju takvog ishoda na glasanju na Generalnoj skupšštini Uneska, predložiću da prekinemo razgovore s Prišštinom, a da svom narodu pomognemo i omogućimo da živi bolje nego do sada, i na KiM, i u ostalom delu Srbije – rekao je Nikolić za "Politiku".

Prema njegovim rečima, licemerno je od pojedinih država da insistiraju na dijalogu između Beograda i Prištine koji bi trebalo da dovede do konačnog rešenja, a da istovremeno vrše pritisak na sve države koje nisu priznale nezavisnost da to učine, a do tada da omoguće članstvo tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

Nikolić je takodje ocenio i da promene nastale posle izbora u SAD pružaju nadu da će makar deo pravde i međunarodnog prava stići i u Srbiju.

Tanjug
Foto: Twitter/Šumadinac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter