Izvor:
25.11.2016 u 04:52
0

ŠUT KARTA ZA RASIMA: Ljajić leti iz Vlade, Maja Gojković uskače na ministarsko mesto?

Sve je izvesnije da će ministar trgovine biti smenjen, što je nagovestila i Gojkovićeva, koja je rekla da bi lider SDPS bio dobar predsednik Skupštine.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i lider SDPS Rasim Ljajić najverovatnije će biti smenjen s tog mesta, a biće mu ponuđena funkcija predsednika Skupštine Srbije, saznaje Kurir od izvora iz Nemanjine 11.

Ovo je, između ostalog, nagovestila i šefica parlamenta Maja Gojković kad je izjavila da bi ona „bila dobar ministar“, a da bi se Ljajić dobro snalazio na čelu Skupštine.
– Možda bih ja bila dobra ministarka, a ne znam, Rasim Ljajić ili Ivica Dačić dobri predsednici Skupštine – izjavila je ona.

Naš izvor tvrdi da će mesto predsednika parlamenta uskoro biti ponuđeno Ljajiću.
– Predviđeno je da Ljajić napusti mesto ministra, a da se Gojkovićevoj ponudi njegova funkcija, tačnije da se rotiraju – objašnjava naš izvor.

Međutim, Ljajić očigledno nije oduševljen tom idejom, a u izjavi za Kurir kaže da neće ni da čuje za tako nešto:
– Bio bih očajan predsednik Skupštine, u ludnici bih završio posle nedelju dana! U ovakvom sazivu parlamenta, s ovakvim psovkama, ovom atmosferom koja je tamo stvorena, ovom pljuvačinom, stvarno bih u ludnici završio. Mislim da Maja to odlično radi i uopšte ne karikiram kad to kažem. U ovoj atmosferi, pod ovakvim okolnostima… Ona se dobro drži.

Na pitanje da li to znači da u Skupštini sede „ludi ljudi“, odgovara da nije tako.
– Ma ne, nego sam ja valjda osetljiv, od nerviranja bih završio u ludnici, ali najozbiljnije – objasnio je potpredsednik Vlade.

Upitan da li bi prihvatio da postane predsednik Skupštine ukoliko mu premijer Aleksandar Vučić to ponudi, Ljajić tvrdi da ne bi.
– Ma ne, nikad to ne bih prihvatio! Mislim da je Maja to metaforički rekla. Ja nisam za to mesto – kategoričan je Ljajić.

Gojkovićeva nije odgovarala na naše pozive.

GOJKOVIĆEVA BILA DVA PUTA U VLADI

1998-1999. bila ministar bez portfelja u Vladi Srbije

1999-2000. bila potpredsednik Vlade Savezne Republike Jugoslavije
Branko Radun
MAJA TEŠKO PODNOSI STRES

Politički analitičar Branko Radun smatra da Gojkovićkine izjave liče upravo na moguće promene u Vladi:
– Deluje da je Maji Gojković sve ovo nepodnošljiv stres u Skupštini. To što ona nekog nudi ili preporučuje može da znači i da najavljuje neke promene u Vladi. Ljajić ne bi prihvatio njenu poziciju, jer je ministar ipak ministar koji ima resurse, ljude, aktivnija je funkcija.

Kurir
Foto: Twitter/PrinasalkaZlata

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter