Izvor:
06.01.2017 u 18:05
0

Vulin o NOVIM SOCIJALNIM DAVANJIMA: Uvodi se institucija 13. dečjeg dodatka!

Zahvaljujući zakonima koji će biti doneti ove godine više porodilja primaće nadoknadu, neke kategorije dečjeg dodatka će biti uvećane, a biće uvedena i institucija 13. dečjeg dodatka za srednjoškolce.

To je danas u Kruševcu rekao ministar za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakavši da je politika vlade da se deli ono što se zaradi i da svako poboljšanje u ekonomiji prvo osete siromašni, kojima je pomoć najpotrebnija.

Navodeći da je Ministarstvo rada u svom budžetu opredelilo dovoljno novca za sva socijalna davanja, Vulin je istakao da nijedno socijalno davanje neće biti umanjeno, te da će neka čak biti i uvećana.

“Siromaštvo će se u Srbiji smanjivati. Budžetom smo opredelili dovoljna sredstva za sva socijalna davanja, nastavićemo da širimo krug korisnika i da štitimo one kojima je pomoć zaista potrebna”, rekao je Vulin novinarima.

On je dodao da će prvi put ove godine od 1999. u saradnji sa Crvenim krstom biti obnovljene sve narodne kuhinje.

“Niko neće ostati bez svog obroka, ali obroka koji će biti zdrav i urađen po najvišim standardima”, istakao je Vulin.

Ministar je u Kruševcu prisustvovao podeli novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja “Jefimija” i mališanima iz hraniteljskih porodica.

Kako je rekao, deca iz Kruševca kao i sva deca koja su socijalno ugrožena uvek mogu da računaju na podršku ministarstva za rad, donatora i humanitarnih udruženja kao što je “Životna pomoć” koje je obezbedilo paketiće, kao i na podršku dobrih ljudi poput Bratislava Gašića.

“Deca iz socijalno ugroženih porodica mogu da računaju na svoju Srbiju”, poručio je Vulin.

Tanjug
Foto:YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter