25°C

Beograd

Photo: pixabay.com

Izvor: tanjug

NAUČNICI OTKRIVAJU: Ovako se leči korona!

Lečenje osoba zaraženih korona virusom najverovatnije zahteva kombinaciju antiviralnih, antiinflamatornih i drugih lekova, kao i individualno podešavanje terapije svakom pacijentu ponaosob, saopštio je tim naučnika iz američke Uprave za hranu i lekove.

Tim je u studiji objavljenoj u časopisu Granice imunologije (Frontiers of Immunology) istakao da rezultati kliničkih ispitivanja koji su trenutno dostupni ukazuju na to da ne postoji jedno magično rešenje za lečenje pacijenata obolelih od COVID-19 i da je potrebna kombinacija nekoliko intervencija koji deluju na različite faktore bolesti, prenosi CNN.

Sve dok vakcina i lekovi namenjeni lečenju COVID-19 ne budu dostupni, najverovatnije će postojati potreba da se terapija prilagođava svakom pacijentu ponaosob, istakli su autori ove studije. Oni su napomenuli da dosadašnja praksa ukazuje na to korona virus najverovatnije različito deluje na različite ljude i da razni faktori utiču na ishod bolesti.

OVO MORATE ZNATI

PREMIJERKA SRBIJE ZA HAPPY TELEVIZIJU: Nikome se nećemo izvinjavati, branićemo Srbe svugde!

STRAVIČNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA ODNELA DVA ŽIVOTA: Jeziva TRAGEDIJA posle PONOĆI!

EKSKLUZIVAN SNIMAK Pogledajte TIJANU AJFON SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

VREMENSKA PROGNOZA 30.MAJ: Promenljivo oblačno i nestabilno!

HOROSKOP ZA DANAS! Evo šta vam poručuju zvezde!

Istraživanje, koje je obuhvatilo pregled 30 različitih lekova, upućuje na zaključak da bi različite terapije mogle da pomognu u različitim fazama bolesti. U početnim stadijumima bolesti bilo bi dovoljno da se primeni terapija koja ima za cilj da onemogući virusu da prodre u ćelije i da se razmnožava, dok bi kod pacijenata sa ozbiljnim simptomima bolesti važnije bilo da se podstakne odgovor imunog sistema u borbi protiv virusa, ističu autori ove studije.

Nijedan lek nije odobren kao terapija posebno namenjena lečenju zaraze korona virusom, mada je američka Uprava za hranu i lekove dozvolila upotrebu antiviralnog leka remedesivir u hitnim slučajevima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar