Izvor:
15.01.2017 u 00:36
0

HAOS ZBOG RUSKOG VOZA: Upućene BEZBEDNOSNE PRETNJE, putnici napuštali kompoziciju!

Voz koji je jutros iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen je danas popodne u Raškoj, na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom.

Pauza je napravljena jer postoji nezvanična informacija da ima bezbednosnih pretnji od stanice Jarinje do Kosovske Mitrovice – javlja reporter "Blica" sa lica mesta.

Kada su se novinari vratili u voz koji je bio skoro prepun putnika, zatekli su samo nekolicinu njih. Jedan od prisutnih rekao je da su građani otišli "Kosmet prevozom" koji je došao po njih. U vozu su ostali samo novinari i još nekoliko putnika.

Ono što mogu da kažem u ovom trenutku vezano za razloge što stojimo ovde nije ni meni u potpunosti poznato. I vama i nama će reći premijer Vučić na konferenciji – rekao je Dušan Kozarev, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, određen broj ljudi izašao pored šina u Leposaviću gde stoji sa pripadnicima vojske.

Bilo kakvo sprečavanje voza koji je danas krenuo iz Beograda da stigne na svoje odredište u Kosovsku Mitrovicu od strane vlasti u Prištini predstavljalo bi brutalno kršenje osnovnih ljudskih prava građana Srbije – izjavila je potpredsednica Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ako su vlasti u Prištini danas protiv voza koji prevozi građane Srbije, da li to znači da će Srbima koji žive na Kosovu sutra potpuno zabraniti kretanje? – istakla je Mihajlović u saopštenju.

Ona je takođe upitala hoće li predstavnici Evroske unije koji su posrednici u dijalogu između Beograda i Prištine ćutke preći preko očiglednog primera kršenja slobode kretanja građana Srbije.

Naglašavam da već 10 godina postoji redovna železnička linija od Kosovske Mitrovice do Kraljeva, a linija od Beograda je samo produžetak iste linije – zaključila je Zorana Mihajlović.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter