20°C

Beograd

Photo: EK

Izvor: Tanjug

PORUKA EK: Pravo na mirne proteste, ali i na garantovani javni red

Evropska komisija pozvala je, povodom protesta koji su se noćas dogodili u Beogradu, na poštovanje odluka vlasti o merama za borbu protiv COVID19, ali i poštovanje ljudskih prava i sloboda.

- Zaštita zdravlja ljudi mora da bude na prvom mestu, a na vlasti je da odluči koje mere su neophodne kako bi se rešavalo pitanje COVID19 rizika - rečeno je u Evropskoj komisiji za Tanjug.

OVO MORATE ZNATI

JOŠ ČETIRI ŽRTVE U NOVOM PAZARU Njateži pacijenti prebačeni u Beograd i Kragujevac

Dr Stojanović ISTIČE: Oko 10-20 odsto KLINIČKA SLIKA pacijenata TEŽA nego u prvom PIKU!

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON: U slučaju KOLAPSA ZDRAVSTVENOG SISTEMA, nema druge mere sem KARANTINA!

RUMUNIJA POD KORONOM Preminulo 1.799 osoba

Na pitanje Tanjiga o demonstracijma u Beogradu i rekaciji policije, u Briselu ukazuju i na činjenicu da restriktivne mere koje se uvode u cilju smanjenja zaraze COVID19 ne smeju da imaju disproporcionalni uticaj na ljudska prava i slobode.

- To podrazumeva i pravo na mirne proteste što je osnovno pravo u demokratskim društvima. Istovremeno, javni red mora biti garantovan - poruka je Komsije.

PROČITAJTE OBAVEZNO

NOVO OTKRIĆE! Korona izaziva dodatna oštećenja!

LEPE VESTI! Šarčević ispunio sve želje studenata

LONČAR: Zemunska bolnica ima višak RESPIRATORA!

U Evropskoj komisIji povodom noćašnjih napada demonstranata na Skupštinu Srbije zaključuju da se nepovredivost demokratskih institucija se uvek mora poštovati i sačuvati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar