21°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

TURISTI IZNENADILI HRVATE Na Jadranu više gostiju od očekivanja

U Hrvatskoj je u prvih 14 dana juna turista na nivou 55 odsto od prošlogodišnjih rezultata, što je više od procena i očekivanja, istakli su danas u Hrvatskom udruženju turizma (HUT).

U tom periodu je, navodi se, u Hrvatskoj boravilo više od 950.000 turista koji su ostvarili više od 6,6 miliona noćenja.

U najnovijem nedeljnom biltenu Croatia Tourism & Travel Weekly, HUT ocenjuje da su julski turistički rezultati "posledica prvenstveno najbolje obalne epidemiološke slike na Mediteranu", čemu dodaju i da "Hrvatska i dalje ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU".

- Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), krovna epidemiološka institucija, potvrdio je da nema informacija da se ijedan od zaraženih državljana drugih država zarazio u Hrvatskoj - navode iz HUT-a, prenela je Hina.

Prema podacima iz biltena, od početka ove godine do sredine jula u Hrvatskoj bilo više od 2,6 miliona turista koji su ostvarili 14,3 miliona noćenja, od čega najviše ili 5,1 milion u objektima u domaćinstvu, koje slede kampovi sa 2,6 miliona i hoteli sa 2,1 miliona noćenja. Najviše inostranih gostiju je iz Nemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije i Mađarske.

Prema podacima HUT-a, trenutno je u Hrvatskoj otvoreno 786 hotela i 395 kampova, a svakodnevno se otvaraju i drugi objekti i sadržaji u destinacijama.

- Standardi sigurnosti u svim turističkim objektima su visoki, a hrvatski epidemiolozi su napravili vrlo detaljne smernice za sve tipove objekata i turističkih usluga koje su implementirane širom zemlje - piše u biltenu HUT-a.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti