11°C

Beograd

Photo: INSTAGRAM

Izvor: informer

ONI ĆE NAS SPASITI KORONE: Kinezi obećali da će Srbija imati prva u Evropi vakcinu!

Kineska država, po nalogu predsednika Si Đinpinga, dala je Srbiji čvrste garancije da će imati vakcinu protiv koronavirusa onog trenutka kada je i Kina bude imala!

Peking garantuje da će Srbija biti prva zemlja u Evropi koja će dobiti kinesku vakcinu, čim se završe sve potrebne kontrole i testovi. Očekuje se, tvrde upućeni, da to može biti već kraj oktobra ili, u lošijem scenariju, u decembru ove godine!

Odlično obavešteni izvori tvrde da je kineska vakcina u trećoj, pretposlednjoj fazi kontrole i provere.

PROČITAJTE OVO...

Željka Cvijanović: "Oluja" nikada nije na PRAVI NAČIN OSUĐENA u međunarodnoj zajednici!

Sećate se doktorke koja je RAZBESNELA celu Srbiju? Ovo je NASTAVAK PRIČE!

Grad u Vojvodini NOVO ŽARIŠTE korone: Za sve su krive SVADBE I MATURE!

"Kinezi vakcinu već uveliko testiraju na vojnicima, koji zasad nemaju nikakve nuspojave i osećaju se dobro. Osim toga, imaju više od dva miliona dobrovoljaca, civila, koji su spremni da se vakcinišu. Čim se završe ove kontrole, vakcina se stavlja u masovnu proizvodnju... Imamo čvrste garancije Pekinga da će Srbija dobiti vakcinu onog trenutka kada je oni budu odobrili. To znači da ćemo vakcinu imati prvi u Evropi, možda već krajem oktobra. U nešto lošijem scenariju, u slučaju da je vakcinu potrebno doraditi, stići će u decembru ove godine", prenosi izvor, koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da ništa više od ovoga ne može i ne sme da otkrije.

Inače, prema raspoloživim informacijama, vakcina iz Kine je za sada stavljena u limitiranu upotrebu, a proizvela ju je kineska kompanija 'CanSino' u saradnji sa državnim Institutom za biologiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krajem prošle nedelje potvrdio je da će država uskoro, u novembru ili decembru, imati nabavljene vakcine.

"Razgovaramo sa dve države, sa dve velike farmaceutske kompanije, i verujem da znam iz koje će zemlje najpre doći vakcina. Bićemo sigurno među prvih 20 zemalja koje će vakcinu da plate i da je nabave za građane. Pokušaćemo da je besplatno damo stanovništvu. Neki, videli ste, najavljuju velike cene, ali nadam se da će biti niže. Kako god, svakako će to biti jeftinije nego što bi nas koštala epidemija bez kraja", rekao je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, komentarišući ove navode, kaže da se nada da će vakcina protiv korone doći pre nego što je bilo ko očekivao.

"Posle toga nadam se da će se situacija vratiti u normalno stanje, možda i nešto ranije. Ne mislim samo na Srbiju, već mislim na čitav svet. Ima zemalja koje razvijaju svoje vakcine, ali i zemalja koje su se već javile za određene vakcine", naglašava Brnabićeva.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti