24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: tanjug

ĐURIĆ SA AMBASADORKOM ČEN BO: Razgovor o dijalogu Beograda i Prištine

Tok političkog i tehničkog dijaloga Beograda i Prištine bili su tema današnjeg susreta direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Ðurić kinesku ambasadorku detaljno upoznao sa tokom političkog i tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

On je zahvalio Kini na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog stalne iskrene i prijateljske pomoći našoj zemlji na međunarodnom planu.

OVO MORATE ZNATI

RUSI KONAČNO OTKRILI: Evo kada će početi sa vakcinacijom dece protiv korone! (VIDEO)

DAČIĆ ODGOVORIO BRNABIĆ: "SPS je pouzdan partner SNS-u, ODLUKA JE NA VUČIĆU..."!

MINISTAR MALI: Svaki zaposleni dobiće oko 155 evra, a evo kada novac leže na račun!

NESTANAK PRIJAVLJEN JUČE: Policija na NOGAMA, tragaju za OVIM ČOVEKOM!

Kako se navodi, Ðurić je naglasio da će Srbija nastaviti da dosledno podržava politiku jedne Kine.

- Srbija i Kina dele viziju sveta koji bi počivao na principu zajednice za budućnost čovečanstva i miroljubivoj koegzistenciji i saradnji država i naroda - izjavio je Ðurić.

Dodao je da su čelično prijateljstvo Srbije i Kine, kao i srdačni odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Si Ðinpinga, izvanredan osnov za dalju izgradnju obostrano korisne političke, ekonomske i kulturne saradnje.

SVE O KORONI

LONČAR: Nećemo gasiti kovid ambulante, ali ćemo smanjiti broj lekara da bi mogli da se odmore!

OTKRIVEN JOŠ JEDAN NAČIN PRENOSA COVID-19: Krije se na još jednom neočekivanom mestu!

Zahvalio je ambasadorki na njenom ličnom doprinosu učvršćivanju veza Srbije i Kine i nesebičnom zalaganju da se Srbiji na svaki način pomogne u suočavanju sa izazovima epidemije korona virusa.

Kako se navodi, Ðurić je izrazio zadovoljstvo zbog brzog napretka radova na izgradnji novog Kulturnog centra NR Kine u Beogradu, i dodao da je uveren  će to biti mesto produktivnog dodira srpske i kineske kulture.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti