25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Boris Milošević u Kninu danas u CRNOM ODELU i sa CRNOM KRAVATOM!

Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku ocenila je danas da je odlazak Borisa Miloševića u Knin u crnom odelu i sa crnom kravatom jasno pokazao da je otišao na komemoraciju, a ne na proslavu godišnjice Oluje, ali smatra da suočavanje s prošlošću na način kako je to pokušano ove godine u Kninu teško može da reši probleme u srpsko-hrvatskim odnosima.

Vreme će pokazati da li je uopšte trebalo da ide i da li će taj čin imati ikakvog efekta pre svega na položaj preostalih Srba u Hrvatskoj, kao i na ukupne srpsko-hrvatske odnose", ocenila je Grubješić i dodala da je Milošević u Kninu bio prisutan kao potrpedsednik hvatske Vlade, a ne ako predsednik SNV-a.

SAZNAJTE JOŠ

TUČA NA ULICI: Pobegli iz kafića da ne bi platili račun, zaboravili telefon pa je NASTAO KARAMBOL!

NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Pedeset godina je besplatno lečio siromašne, TUŽNO kakav je kraj DOČEKAO!!

MAJSTORI PROFITIRAJU: Cena rušenja zida u stanu 1.000 evra!

PREDSEDNIK SRBIJE SASTAO SE SA AMBASADOROM RUSIJE U PREDSEDNIŠTVU

Poruke koje su uputili hrvatski predsednik i premijer potvrđuju razlike u sagledavanju sukoba iz 90-ih, rekla je ona i dodala da smo pored toga ipak mogli da čujemo i poziv na saradnju i pomirenje.

Prema njenim rečima, poruke od sinoć, predsednika Srbije Aleksandra Vučića nedvosmisleno idu u pravcu normalizacije odnosa sa Hrvatskom, ali je takođe jasno da niko ne bi trebalo da slavi rat i stradanja nedužnih i prognanih srpskih civila.

- Pamćenje i žaljenje za srpskim žrtvama jeste zalog za buducnost, u kojoj bi trebalo uložiti velike napore u rešavanju otvorenih pitanja izmedu Srbije i Hrvatske - rekla je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar