26°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: tanjug

VUČIĆ O ODLASKU MILOŠEVIĆA NA PROSLAVU OLUJE U KNIN: "Nećete nas uvući u priču da Oluja nije bila etničko čišćenje"!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da smatra da je odlazak Borisa Miloševića u Knin suviše važno pitanje, koje je trebalo doneti zajednički i sa Srbijom i sa Srpskom, te da ostaje pri stavu da je Oluja bila etničko čišćenje i da mu ne pada na pamet da učestvuje u proslavljanju i legitimisanju te operacije.

Politički predstavnici Srba iz Hrvatske su, kaže, tu odluku suštinski doneli sami i pre nego što su obavestili srpsko rukovodstvo.

- Ako su hteli da pokažu da ih ne interesuju stav Srbije, to su uspeli da pokažu. Nemam problem sa tim. Ali da Srbiju uvlačite u proslavu Oluje u tome nećemo da učestvujemo - rekao je Vučić na konferenciji za medije.

View this post on Instagram

"Danas je situacija povoljnija nego što je bila pre 10 ili 15 dana, ali je vreme da budemo još odgovorniji i ozbiljniji u borbi sa ovom opakom epidemijom. Za nas je veoma važno da brinemo o našim lekarima i medicinskim sestrama i da se ponašamo odgovorno. Čestitam našem zdravstvu, našim lekarima. Ogromno hvala i nema tih aplauza koliko ih zaslužuju i šta su sve učinili za našu zemlju i naš narod. Danas se uplaćuje 60 odsto minimalca, to je gotovo neverovatna podrška države i u mnogome pomažemo srpskoj privredi. Ono što je važno nemamo manji broj zaposlenih, što vidimo po isplati i po podacima Nacionalne službe za zapošljavanje." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za novinare kojoj su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Kaže da on nije učestvovao u napadima na Borisa Miloševića zbog odlaska na proslavu Oluje, ali i da mu ne pada na pamet da pruži podršku tom činu. Najavljeni odlazak hrvatskih zvaničnika na stratišta smatra civilizacijskim činom i dodaje da će i srpski zvaničnici na svako stratište otići i položiti cvet.

- Ali, da nas uvlačite u priču da kažemo da Oluja nije etničko čišćenje i da nije zločin, to nećemo, ja to neću nikada da kažem. Možete glavu da mi skinete, ja to neću da kažem. Za mene je Oluja najveće etničko čišćenje na tlu Evrope od Drugog svetskog rata na ovamo -  rekao je predsednik.

OVO MORATE ZNATI

UŽIVO! VUČIĆ: Imamo teškoće, ali ćemo proći bolje od ostalih! (VIDEO)

TUGA! SAHRANA UMESTO SVADBE: Medicinska sestra poginula u eksploziji, verenik neutešan!

KO JE NOVI (STARI) PREMIJER? Ana Brnabić: Podržavam protivkandidata za mandatara, ali Vučić će izabrati

PREDSEDNIK NAKON TELEFONSKOG RAZGOVORA DONEO ODLUKU: Šalje specijalnog izazslanika

PODRŠKA BEOGRADA BEJRUTU: Misli i molitve uz narod Libana

Trudio se, kaže, da nijednom rečju ne kaže ništa loše o onima koji su izabrali da odu na proslavu Oluje.

- Mi smo imali komemorativni skup, skup tuge i žalosti koje su organizovale Srbija i RS. Imali ste proslavu dana pobede u Kninu. Oni su odlučili da prisustvuju proslavi Dana pobede -  konstatuje srpski predsednik.

Imao je, kaže, razgovor sa Miloradom Pupovcem, i rekao je da nema šta da se se saglašava, jer oni donose odluku, a ta odluka neće promeniti odnos Srbije i Srpske.

Na pitanje šta je Srbija tim činom Miloševića dobila, a šta izgubila, odgovara: "Dobili smo to da Srbi nisu jedinstveni i da jedan deo hrvatske javnosti kaže kako su ovi fini i dobri Srbi, jer oni priznaju da Oluja nije etičko čišćenje, ali da je bila traumatično iskustvo", kaže Vučić.

Poziva sve u Beogradu da nikoga ne linčuju, ni Miloševića, ali, ponavlja, nemojte da nas terate da i mi "slavimo".

- Da slavim, ne pada mi na pamet. Oni koji slave neka objasne to narodu, meni ne moraju - naveo je on.

Vučić je rekao i da se čuo sa Spasom Rajićem, čije je dvoje dece stradalo na Petrovačkoj cesti i da će država gledati da pomogne toj porodici, da se ne zaborave dečak i devojčica koji su poginuli samo zato što su Srbi.

- Rajić mi je rekao da se ja nisam setio njegove dece, niko ih ne bi ni pomenuo. Meni je važnije da sam se setio to dvoje dece nego da se dodvoravam predstavnicima druge zemlje i medijima - naglasio je on.

Kako kaže, u redu je da se mirimo, ali da mu ne pada na pamet da slavi Oluju.

Predsednik kaže i da već pet meseci traje medijski linč na njega na šest najčitanijih portala u Hrvatskoj i da je za četiri meseca objavljeno 1.014 tekstova protiv njega.

"Moji saradnici rade analizu i ta analiza će biti dostupna javnosti. I sada će neko da kaže da je to slučajno, da nije orkestrirano. Mnogo dugo sam u politici da bi tako besmislene priče prolazile", zakljucio je on.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti