18°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

HOTI: Uskoro izveštaj o prisustvu srpske žandarmerije u Karač!

Kosovski premijer Avdulah Hoti oglasio se danas povodom navoda da su u selu Karačevo nadomak Kosovske Kamenice primećeni pripadnici srpske žandarmerije, poručivši da su nadležni organi angažovani na tom slučaju, javlja Kosovo Onlajn.

Hoti je u postu na Fejsbuku poručio da će uskoro imati detaljan izveštaj. "Naši građani u tom delu neće biti bez zaštite institucija. Naše akcije će biti u skladu sa ustavom i zakonom, kao i koordinirane sa svim bezbednosnim mehanizmima u zemlji".

Informaciju o kretanju srpske žandarmerije na teritoriji Kosova, nije potvrdila Kosovska policija, čije su pogranične jedinice juče, prema pisanju Kohe, odmah reagovale odlaskom i patroliranjem na mestu gde je slučaj prijavljen, ali nisu naišle na srpsku žandarmeriju.

Nešto ranije, direktor Kosovske policije Rašit Ćalaj rekao je da je bilo pokreta, ali nije poznato da li se to desilo na teritoriji Kosova.

SAZNAJTE JOŠ

UŽAS! Rodila dete pa ga BACILA: Na bebinom telu UJEDI i BUBE!

IGRE NERAVA: Najviši zvaničnici Hongkonga pod sankcijama SAD

DEFINITIVNO KRAJ?! Nataša OSTAVLJA Strahinju

URNEBESNO! Pogledajte kako učesnici Parova SPAVAJU, ko ne skida šminku, ko spava u ljubavi, a ko u NEMIRU (FOTO)

Navodni ulazak pripadnika srpske žandarmerije uznemio je tamošnje stanovništvo, kazao je predsednik opštine Kamenica Ćendron Kastrati.

- Izuzetno je uznemirujuće što danas ponovo tokom dana neki srpski paravojnici ili naoružani vojnici ulaze na teritoriju Kosova, tačnije u selo Karačevo. Kao što se vidi i u videu, oni su došli do zone koju posećuju stanovnici svih starosnih grupa. Stalna provokacija i terorizacija građana na ovim prostorima su neprihvatljivi. Ovo je direktna pretnja narodu Karačeva i celoj našoj državi - naveo je Kastrati, a prenosi Koha.

Informaciju o ulasku srpske žandarmerije na terotoriju Kosova objavio je juče popodne na Fejsbuk nalogu poslanik Samoopredeljenja Mefailj Bajhinovci koji je uz video zapis izneo i tvrdnju da je 11 pripadnika srpske žandarmerije ušlo u selo Karačevo, oko jedan kilometar na teritoriju Kosova i da zbog toga hitno treba da reaguju kosovske bezbednosne institucije kako bi zaštitile građane, ali i "suverenitet i teritorijalni integritet Kosova".

Između ostalih na ovu vest reagovala je i DPK koja je osudila "prisustvo srpske vojske na teritoriji Kosova". U saopštenju te stranke navedeno je da "ova akcija koju tolerišu vlada Kosova i KFOR ozbiljno krši suverenitet i nacionalnu bezbednost".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar