22°C

Beograd

Photo: tanjug/PRINTSCREEN

Izvor: tanjug

VUČIĆ NA SAVSKOM TRGU: Renovirani trg biće najveći u Srbiji!

 Renovinari Savski trg biće najveći u Srbiji, uz mnogo zelenila i velelepni spomenik osvnivaču srpske države Stefanu Nemanji, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će za dva i po do tri meseca trg biti gotov i pred Novu godinu zasijati punim sjajem.

Savski trg se, kaže, prostire na 32.000 kvadrata, od čega 20.000 kvadrata čistog prostora, pa će svakako biti najveći trg u Srbiji, rekao je Vučić i našalio se da će malo ko hteti tu da organizuje mitinge, jer većina bira mesta gde može da dovete manje ljudi, a da izgleda kao da ih ima mnogo.

„Ovo je još jedan važan korak u ulepšavanju Beograda, pravljenju grada funkcionalnijim", rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da je Beograd nosilac turizma sa više od trećine turističkog kapaitala i značajnim učešćem u BDP-u zemlje.

„Pogođen je zbog korone mnogo, ali očekujem da i ovaj deo grada, Beograd na vodi, Savamala, bude još jedan deo grada koji će moći da doprinosi razvoju grada i Srbije", rekao je Vučić.

Dodao je da će uz obnovljenu fasadu na zgradi nekada golavne železničke stancie, uz noćno osvetljenje, trg izgledati veličanstveno.

OVO MORATE ZNATI

DETALJNI PLAN! Ovako će od 1. septembra biti ORGANIZOVANA ŠKOLSKA GODINA!

Tramp napustio konferenciju zbog pucnjave kod Bele kuće!

SVE U PLAMENU! Napadnuta NAJVEĆA RUSKA BAZA U Siriji! (GALERIJA)

NE MOGU NI DA PRIVIRE: Ruski LOVAC ponovo PRESREO američki izviđački AVION iznad Crnog mora!

POČINJE KLINIČKO TESTIRANJE RUSKE VAKCINE! Predsednik najavio da će PRVI DA JE PRIMI!

Vučić je rekao da će na trgu biti zasađeno 300 stabala, što je, kaže, značajno više nego ranije, dodajući da je važno da u gradu bude što više zelenih površina, kao i da se nada da će ubuduće svi investitori i izvođači radova, o tome voditi računa - da se šire pluća Beograda.

On je podsetio da će trg krasiti i velelepan spomenik Stefanu Nemanji.

"Verujem da ćemo uspeti u dva i po, tri meseca da završimo trg i da pred novogodišnje praznike trg zasija punim sjajem", rekao je Vučić.

Naveo je da je čuo da ima onih kojima se spomenik Stefanu Nemanji ne dopada, ali je istakao da je podizanje spomenika velikom županu, naš dug prema osnivaču srpske države, koji je ujedinio srpske zemlje i poceo sa stvaranjem države.

Primetio je i da je ovde postojao nemar prema sopstvenoj istoriji i našim velikanima, jer je neverovanto da nigde nije bilo spomenika Stefanu Nemanji.

Podsetio je da će u samom postamentu biti različiti artefakti, neka vrsta izložbe o Nemanjićima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti