26°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

NOVE PROVOKACIJE: Hoti omalovažava domaćine sastanka u Vašingtonu!

Provokativne poruke predsednika vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulaha Hotija o dijalogu Beograda i Prištine kao dijalogu dve nezavisne države jesu još jedan jeftin pokušaj stvaranja loše političke klime za razgovore, kako bi se onemogućilo postizanje bilo kakvog dogovora, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Na ovaj način, kako Ðurić ističe, Hoti omalovažava domaćine sastanka u Vašingtonu, koji su, i pored oficijalnog stava SAD po pitanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, svakako svesni da je ta teritorija i de fakto i de jure svetlosnu godinu daleko od istinske nezavisnosti.

- Dijalog o tome kako da se običnim ljudima na Kosovu i Metohiji omogući da žive normalnim životom, bez obzira na kontroverzan i nedefinisan međunarodni status te teritorije, mora se voditi u dobroj veri kako bi imao ikakvog izgleda za uspeh, a Hoti svojim besmislenim frazama ne doprinosi tome - naveo je Ðurić u saopštenju.

OVO MORATE ZNATI

CRNA GORA OTVARA GRANICE SA SRBIJOM! Evo šta će putnicima najverovatnije biti POTREBNO ZA ULAZAK

DOBRE VESTI ZA UGOSTITELJE: Od narednog vikenda verovatno produžen rad

DOSIJE JAHORINA Ovo su pohapšeni "škaljarci" radili u šteku na olimpijskoj lepotici

Politika: Unesko se ogradio od Rakića

Hoti i Priština, kako naglašava, ne žele dogovorna rešenja, jer žive u jalovoj nadi da će, ako uspeju da kupe dovoljno vremena, nastupiti trenutak kada će neko Srbiju primorati da se odrekne dela svoje teritorije - a to se neće dogoditi.

Zato je svaka računica i poruka Prištine o tome da će dijalog sa Beogradom na neki način učvrstiti "kosovsku državnost" pogrešna i neosnovana, navodi se u saopštenju.

Ðurić apeluje još jednom na predstavnike Prištine da se urazume i da u interesu žitelja Kosova i Metohije počnu da se ponašaju kao kredibilan i konstruktivan učesnik u jednom važnom dijalogu, iako dijalog, naglasio je, neće samoproglašeno Kosovo učiniti državom, a još manje dovesti do toga da se Srbija odrekne svoje južne pokrajine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti