9°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VULIN: Što je Srbija jača, mir na Balkanu biće dugotrajniji

Vojska Srbije je oprema, naoružava i obučava, ali ne preti nikome, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da će, što je Srbija jača, mir na Balkanu biti dugotrajniji.

- Kad god je Srbija bila slaba, onda smo imali ratove. Svako ulaganje u snagu Vojske Srbije je ulaganje u mir na čitavom Balkanu i svi treba da budu zadovoljni zbog toga. Što imate jaču Srbiju, biće mir, jer mi čuvamo mir - rekao je Vulin gostujući na TV Happy.

OVO MORATE ZNATI

STANJE NA SRPSKO-CRNOGORSKOJ GRANICI: Više automobila ulazi u Srbiju, nego što ide u Crnu Goru

SPOMENIK STEFANU NEMANJI postavlja se DANAS!

RHZS IZDAO UPOZORENJE! Danas nas očekuju VELIKO NEVREME i GRAD!

Vulin je naveo je da je snaga srpske vojske pre svega u njenim ljudima, koje je uspela da sačuva, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je rekao, zahvaljujući predsedniku Vučiću, prošle godine su plate u vojsci povećane dva puta, što se, kaže, nije desilo ni u vreme JNA, a da su za tri godine, tri puta povećane platu.

- Nije to još dovoljno i još ćemo raditi na tome-  rekao je Vulin i dodao da ga Vučić svakodnevno zove i pita za stanje u vojsci, da li je obezbeđeno sve što je potrebno, da li se ispunjavaju svi zadaci, kakav je socijalni položaj, zdravstvena zaštita i opremljenost pripadnika.

Ministar je istakao da ljudi u Vojsci Srbije rade težak i odgovoran posao, a da bi, bilo nezamislivo kako bi protekla prethodna dva talasa korona virusa, da nije bilo pomoći vojske.

On je naveo da je srpska armija mnogo snažnija nego što je bila pre nekoliko godina.

SAZNAJTE JOŠ

PUCNJAVA NA NOVOM BEOGRADU: Vazdušnom puškom gađao goste u kafiću! POGODIO SLAVLJENIKA U OKO!

HAOS NA TERAZIJAMA! "Ajkula" Zorana Živkovića nije mogla da se zaustavi!

CRNA GORA OTVARA GRANICE SA SRBIJOM! Evo šta će putnicima najverovatnije biti POTREBNO ZA ULAZAK

-To svi mogu da vide, i prijatelji i neprijatelji. Ali, neka se prema toj činjenici svako odnosi onako kako se oseća- rekao je Vulin i dodao da će vojska biti još snažnija, a njeni pripadnici i tehnika, u još boljem položaju.

Dodao je da je naoružavanje vojske važno, jer sloboda nema cenu, a vojska da bi bila u stanju da zaštiti našu zemlju, naš način života i Srbe gde god oni da žive, mora biti naoružana i obučena.

-Kada ste vojno neutralni, onda je to najveća obaveza, jer onda ste sami, to je najčasnije. Predsednik je izabrao najčasniji i najteži put. Vojna neutralnost znači da ne pripadamo nijednom paktu, da ćemo sami donositi svoje odluke, da ćemo sami odlučivati o tome kako se razvija naša vojska, kako je i zašto upotrebljavamo- rekao je Vulin.

SVE O KORONI

KRALJEVO: Sedmoro novozaraženih, preminula jedna osoba!

NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SRBIJU: Obavezan PCR test za ove građane!

JUŽNA AMERIKA: Nagli skok broja obolelih!

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: Povećan broj obolelih širom sveta!

Dodao je da je predsednik Srbije jedini državnik na Balkanu, a možda i u Evropi, koji potpuno samostalno donosi odluke, samo u skladu sa interesima svog naroda i da zbog striktnog držanja do politike mira na Balkanu, vrlo često trpi žestoke političke udarce.

-Ipak, Vučić smatra da je borba koju vodi vrednija i važnija od njega- rekao je Vulin, a dodaje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti