Izvor:
26.01.2017 u 15:16
0

VUČIĆ OPLEO po Prištini: Nesposobni su dva minuta da održe reč

Izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija nakon dijaloga u Briselu pokazuje da Priština nije voljna ili sposobna da održi svoju reč duže od dva minuta.

To je rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić u telefonskoj izjavi za evropsko izdanje portala "Politiko".

Vučić je dodao da Priština ne radi ništa u skladu sa onim što je dogovoreno.

Nakon sastanka u Briselu u utorak uveče, koji je sazvala visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, i Tači i Vučić su naveli da je taj sastank pomogao u smanjivanju tenzija.

Međutim, Tači je takođe izjavio da misli da su "lideri Srbije počeli sa priznavanjem nezavisnosti Kosova" i da je "Kosovo odgovorilo na poziv na rat Srbije pozivom na mir", što je suprotno onome što su obe strane dogovorile – da ne daju izjave koje bi mogle da izazovu ponovne tenzije, piše "Politiko".

"Ovakva izjava pokazuje da nisu u stanju ili da ne žele da održe reč duže od dva minuta. Oni ne rade ništa u skladu sa stvarima koje smo dogovorili", kazao je Vučić u izjavi za evropski portal.

Inače premijer Srbije danas boravi u Belorusiji gde će obaviti razgovore sa premijerom i predsednikom te države.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/Rehoboam

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter