Izvor:
27.01.2017 u 21:58
0

Vučić: Nismo vojna sila, ali ko na nas krene…

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom razgovarao o vojnotehničkoj saradnji.

On je dodao da će više o detaljima moći da govori početkom aprila.

"Ljudi u Srbiji treba da znaju da Srbija nije nikakva velesila, ali će Srbiju, svakome ko pomisli, biti mnogo teže da napadne nego što je to bi slučaj ranije i to je rezutlet naših dogovora, a o svim detaljima moći ću da govorim za mesec ili dva početkom aprila" poručio je premijer u obraćanju novinarima nakon sastanka.

Kako je rekao živimo u svetu prepunom promena, u svetu u kojem moramo da budemo sigurni da smo u stanju da obezbedmo stabilnost i bezbednost za građane i to je ono što je za nas važno.

Vučić je podvukao da nikoga nećemo da napadamo i ništa tuđe i ničije ne želimo "ali moramo da budemo uvek dovoljno spremni da svoju teritoriju i narod zašitimo".

On je dodao da su otvorena brojna pitanja i apostrofirao da će radne grupe nastaviti razgovore i da će određena rešenja brzo biti nađena, a da su neke stvari već i dogovorene.

Premijer je dodao i da je sa predsednikom Belorusije razgovarao i o namenskoj industriji, o našim mogućnostima kada su u pitanju automatske i snajperske puške, a gde Belorusi mogu da učestvuju elektronikom gde jesu bolji od nas kao i o zajedničkom izvozu na treća tržista.

Tanjug.rs
twitter/brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter