Izvor:
28.01.2017 u 02:36
0

EU na ledu: Tramp podržao Bregzit!

Predsednik SAD Donald Tramp i britanska premijerka Tereza Mej sastali su se u Beloj kući kako je Tramp rekao, "specijalne odnose" između dve zemlje.

Tramp je ponovio podršku odluci Britanije da istupi uz EU.

– Slobodna i nezavisna Britanija je blagoslov za svet – istakao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare po završetku sastanka sa Mej, prvim stranim liderom sa kojim se sastao nakon inauguracije, prenosi AFP.

Tramp je rekao da je, kao biznismen, sa Evropom "veoma teško sarađivao" i da ima "veoma loše iskustvo", dok je sa Britanijom "glatko sarađivao", te da zato smatra da će izlazak te zemlje iz EU biti "fantastična stvar za Britaniju".

Mej i Tramp su poručili da će raditi na jačanju američko-britanskih trgovinskih odnosa, a britanska premijerka je izrazila nadu da će brzo biti postignut trgovinski sporazum s Vašingtonom koji će ublažiti efekte Bregzita.

Mej je dodala da je Tramp prihvatio poziv za državnu posetu Britaniji kasnije ove godine.


Osvrnuli su se i na sankcije protiv Rusije, pri čemu je Tramp rekao da je prerano govoriti o mogućnosti ukidanja sankcija, dok je Mej ocenila da bi sankcije protiv Moskve trebalo da ostanu na snazi dok ne ispoštuje sporazum iz Minska.

Inače, Tramp se na konferenciji za novinare pojavio sa crvenom kravatom, u boji haljine premijerke Mej.

Tanjug.rs
Foto: Youtube/Printscreen,Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter