12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

BRNABIĆ: Kancelarija DFC donosi korist svima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas da je Kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi i izrazila žaljenje što mnogi političari u regionu prenebregavaju tu važnu činjenicu.

Ona je rekla da kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara u svetu on pregovara tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu.

SAZNAJTE I OVO...

BRNABIĆ: Evo kada se očekuje formiranje VLADE SRBIJE!

ŠARČEVIĆ najavio kada se škole vraćaju u normalne tokove: ČEKA SE VAKCINA!

DVE SAOBRAĆAJNE NESREĆE TOKOM NOĆI: Poginula DVA MUŠKARCA!

HARADINAJ U PRITVORU HAŠKOG TRIBUNALA! Ovo su OPTUŽBE protiv njega!

-Od te Kancelarije korist će imati ceo region jer je on (Vučić) prvi postavio tezu nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona. Pregovarao je o regionalnoj Kancelariji, iako će ona najviše doneti Srbij kao najjačoj ekonomiji regiona- precizirala je Brnabić i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek Kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Brnabić je dodala da su SAD samim tim što su pronašli Jovanovića i postavili ga na čelo Kancelarije u Beogradu pokazali koliko im je stalo do Srbije.

-SAD samim tim što su pronašli Džna Jovanovića, što su sa pažnjom gledali kako da nađu fenomenalnu osobu, u radu sa privatnim sektorom, sa finansijskim institucijama, čoveka sa mnogo veza, ali srpskog porekla, čoveka koji govori srpski, zaposlili ga u DFC i doveli ovde, pokazuje koliko im je stalo do osnosa sa Srbijom, građanima, našim kompanijama-rekla je ona.

Komentarišući jučerašnji događaj u Pranjanima, otvaranje aerodroma, obeležavanje operacije Halijard, ali i saradnju sa Vašingtonom, posetu najviše delegacije SAD Beogradu, otvaranje Kanceralije, Brnabić je ocenila da sve to pokazuje drugačiju i iskrenu sliku Srbije.

-Ne imidž, jer imidž je ono što pokušavate da napravite, ovo je pravo lice Srbije- poručila je premijerka.

Ocenila je i da je jučerašnji dan bio značajan dan za odnose Srbije i SAD, što se moglo čuti i od predsednika Vučića i od ambasadora Godfrija.

-Poruka koja je bila suštinska jeste da obe zemlje mogu biti jako dobre ukoliko rade zajedno. U ovoj nedelji smo imali delegaciju iz SAD na najvišem nivou u istoriji Srbije. Bila je ovo jedna fantastična nedelja za odnose sa SAD. To je naravno, predsednik Vučić gradio iz dana u dan, iz godine u godinu- rekla je Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ...

DANAS JE VOZDVIŽENIJE ČASNOG KRSTA: Ovo niste znali o Krstovdanu!

AMSS: Oprez zbog mokrih kolovoza!

PREŽIVELI UKRAJINSKI KADET: Sve je bilo kao u video-igrici!

KORONA U SVETU: Više od 33 miliona zaraženih!

Kako kaže, ranije u Srbiji nisu obeležavane takvi događaji, a obeležavaju se tokom mandata predsednika Vučića.

Prema njenim rečima, i promeni slike SAD u Srbiji izuzetno je doprineo ambasador Godfri.

Premijerka je rekla da Srbija može mnogo da ponudi svetu, ali i da je mnogo važno da pričamo o budućnosti.

-Ništa od ovoga nije palo sa neba. Ovo je rezultat napornog rada predsednika Vučića, ali i čitavog njegovog tima, svih ovih godina- zaključila je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti