20°C

Beograd

Photo: Instragam/printscreen

Izvor: Alo.rs

VLADA BEZ DAČIĆA DO APRILA 2022.

On je naveo da je na sednici Predsedništva SNS-a definisano šest osnovnih ciljeva koje nova vlada treba da ispuni

Nova vlada biće „ograničenog trajanja“, a osim SNS-a činiće je i SPS i SPAS, s tim što će Ivica Dačić ubuduće biti predsednik Skupštine Srbije, a ne ministar. To je juče izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će vanredni parlamentarni izbori biti održani najkasnije do 3. aprila 2022. godine, zajedno sa predsedničkim i beogradskim.

- Ovo će biti reformska vlada za teško vreme, zato je ograničenog trajanja, da se niko ne bi opustio, ovo je štih proba za ono što dolazi - rekao je Vučić.

On je naveo da je na sednici Predsedništva SNS-a definisano šest osnovnih ciljeva koje nova vlada treba da ispuni.

Kao prvi cilj naveo je brigu za zdravlje građana, odnosno borbu protiv koronavirusa.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

PREDSEDNIK BUGARSKE U SAMOIZOLACIJI Radev bio u kontaktu sa zaraženom osobom, čeka rezultate testa

TAJNI ŽIVOT MONSTRUMA IZ BELGIJE U SRCU ŠUMADIJE! Komšije OTKRILE: "ZVER bila PORED NAS"

SAJBER KRIMINALCI HARAJU SRBIJOM: Iz Beograda sproveli filmsku prevaru tešku 200 MILIONA

Drugi, kako kaže, najvažniji zadatak je borba za interese srpskog naroda i Srbije na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih interesa Srbije na KiM.

- Ta borba je teška, nju vodimo osam godina, i za nju neću da okrivim samo prethodnu vlast, jer taj problem traje, a 2008. godine je kulminirala. Za to je potrebno jedinstvo našeg naroda i spremnost za kompromisno rešenje i ulazak u razgovore o tome - rekao je Vučić.

Treća tačka je borba protiv mafije i organizovanog kriminala, naglasio je predsednik Srbije

Četvrti cilj je, prema njegovim rečima, istrajavanje na politici nezavisnog odlučivanja, odnosno na nezavisnoj spoljnoj politici, a peti ubrzane reforme, posebno rešavanje vladavine prava u okviru evrointegracija.

Šest cilj je dalji rast srpske ekonomije, rekao je Vučić.

Govoreći o koalicionim partnerima, on je rekao da su sa socijalistima postigli dobre rezultate, a da lider SPAS-a Aleksandar Šapić nije imao nikakve zahteve niti tražio ministarska mesta.

- SNS, nevezano od toga kolika je njena snaga, mora da poštuje SPS. Moramo da pokažemo i ljudsku korektnost, a ne da im kažemo da nam nisu potrebni. Socijalisti nam nisu potrebni, kao što nisu bili ni ranije, ali postigli smo zajedno dobre rezultate, i biće u vladi u nešto drugačijem formatu. Jedno mesto u vladi pripašće SPAS-u Aleksandra Šapića, mada je on bio spreman da podrži politiku vlade bez učešća u njoj - rekao je Vučić dodajući da će u vladi biti i manjine kroz mesta državnih sekretara i u javnim preduzećima, a onda je rekao i ko će biti novi predsednik Skupštine:

- Predsednik Narodne skupštine biće Ivica Dačić. Još ne mogu da govorim o ostalim imenima - izjavio je Vučić.

Ciljevi nove vlade

1. Borba protiv koronavirusa

2. Čuvanje interesa Srbije na KiM

3. Obračun s mafijom

4. Očuvanje vojne neutralnosti

5. Ubrzane reforme, posebno rešavanje vladavine prava

6. Dalji rast srpske ekonomije

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar