0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

SINIŠA MALI ZADOVOLJAN: Dobio sam ponudu koja se ne odbija

- Čuli ste šta je predsednik imao da kaže. Veoma ambiciozni ciljevi. Mislim da je atmosfera dobra.

Siniša Mali rekao je da je od predsednika i premijerke dobio ponudu "koja se ne odbija".

- Dobio sam ponudu da nastavim da vodim resor finansija. Da ostaću i u narednoj Vladi, i boriću se da ispunim ciljeve koji su zacrtani, visoka stopa rasta, novi putevi, radna mesta.

Ministar Mali rekao je da je čestitao i Šapiću na ulazak u Vladu

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

PREDSEDNIK BUGARSKE U SAMOIZOLACIJI Radev bio u kontaktu sa zaraženom osobom, čeka rezultate testa

TAJNI ŽIVOT MONSTRUMA IZ BELGIJE U SRCU ŠUMADIJE! Komšije OTKRILE: "ZVER bila PORED NAS"

SAJBER KRIMINALCI HARAJU SRBIJOM: Iz Beograda sproveli filmsku prevaru tešku 200 MILIONA

- Čekaju nas teške godine, svet se menja, za samo godinu dana se promenio svetski poredak zbog korone. Biće pritisaka i zbog Kosova, i zato je važno da se svi ujedinimo, i drago mi je da je Šapić pristao da bude deo tima.

2022. biće novih izbora na svim nivoima.

- To je šansa da se svi još jednom dokažu. Reforme ne mogu stati, imamo oročeni cilj, ali pred nama je veoma teških godinu i po dana.

Kako je rekao, ako imate novca u budžetu, onda možete da se borite i protiv korone, i za radna mesta, i za interese na Kosovu, da jačamo odbrambenu industriju.

- Ekonomija prožima sve. Do pre par godina smo bili poslednji u Evropi po stopi rasta, a ove godine ćemo biti prvi u Evropi, a Vučić je definisao isti cilj i za sledeću godinu.

Na pitanje zašto se 2022. ponovo ide na izbore, Mali je rekao:

 Zar treba tri puta da plaćamo istu stvar? Na organizaciju tri izbora. Mislim da je Vučić jasno rekao šta će se desiti u prethodnih godinu i po dana. Logično je da se to sve završi u jednom trenutku, i ne želite da izgubite celu godinu na izbore.

Mali se osvrnuo na reči Dragana Đilasa, koji tvrdi da je dug Srbije mnogo veći nego što je zvanično objavljeno.

- Đilas pojma nema o javnim finansijama i načinu na koji funkcioniše ekonomija. Hvala mu što je izlistao sve velike projekte koje je Vlada pokrenula. Dakle, dug je apsolutno pod kontrolom, i građani ne moraju da brinu o tome. Javni dug je instrument vođenja ekonomske politike.

Ministar je naglasio da Srbija i ove godine ima 1.9 milijardi direktnih javnih investicija, koje predstavljaju instrument vođenja ekonomske politike.

On je potom govorio o dolasku američkog DFC-a, čiji će novac pomoći u razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, čime će biti podstaknuta njihova likvidnost u vremenu epidemije.

 Amerikanci hoće da podignu to na još viši nivo. Oni hoće da produže ročnost kredita koje daju malim, mikro i srednjim preduzećima. Ja očekujem da će to do kraja godine sigurno da krene. Posle pregovora u Vašingtonu, nakon samo dve nedelje oni su otvorili kancelariju u Beogradu.

Mali je naglasio da se nada da će dolazak DFC-a podstaži i druge investitore da dolaze u našu zemlju.

- Hoćemo da gradimo auto-puteve, nove železnice, da revitalizujemo zemlju. Mi se apsolutno borimo da dosegnemo cilj da krajem 2025. godine prosečna plata u Srbiji bude 900 evra, a penzija 430 do 440 evra. To su ambiciozni ciljevi, ali precizno definisani.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar