13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ODLAZEĆI MISTAR ZAHVALAN MEDIJIMA: Trivan ukazuje na zagađenost

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan i njegov kabinet zahvalili su danas medijima jer, kako navode, tekstovima, TV i radio prilozima, promovišu vrednosti i podižu svest javnosti o važnosti zaštite životne sredine u zemlji.

- Zahvalni smo svim medijima koji su tokom protekle tri godine, velikim brojem objavljenih tekstova, TV i radio priloga i informacija, pokazali duboko razumevanje važnosti životne sredine. Bez obzira na ugao gledanja uzroka i načina rešavanja ekoloških problema, svakako i nesumljivo mediji su doprineli da tema dobije ''pravo građanstva -  navodi se u saopštenju.

Građani, kako se dodaje, imaju pravo da znaju kakav vazduh dišu, kakvu vodu piju, da izražavaju javno stavove zabrinutosti za životnu sredinu, njeno očuvanje, zaštitu divljih predela i vrsta, zabrinutost zbog zagađivanja...

OVO ĆE VAS ZANIMATI

ALARMANTNO! EPIDEMIOLOG KON UPOZORAVA: VANREDNO STANJE jedino što može da nas spasi!

KRVAVI PIR U ČAČKU! BRAT NA BRATA: Krvnički ubio rođenog

SINIŠA MALI O POKRENUTOJ PETICIJI: Spremni smo da menjamo neke zakone,ali porez mora da se plati

DAČIĆ: Čekam da mi se predstavnici Evropskog parlamenta obrate radi dijaloga vlasti i opozicije

Ministarstvo napominje da su posebno dragoceni tekstovi i novinarski izveštaji koji promovišu odgovorno ekološko ponašanje, koji podstiču ekološke ideje i koji pokreću društvo, institucije i pojedince na rešavanje problema u zaštiti životne sredine.

Smatra da dostizanje cilja - zdrava životne sredine, nije moguće bez dobre komunikacije svih - i vladinog i civilnog sektora, kao i akademske zajednice, privrede, svakog građanina i medija.

Trivana bi od sutra na čelu ovog ministarstva trebalo da zameni Irena Vujović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar