13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

NENAD POPOVIĆ OSTAJE MINISTAR, ANTIĆ NASLEĐUJE BABIĆA U KORIDORIMA: Evo ko OSTAJE bez FUNKCIJE

Nenad Popović, lider SNP i dosadašnji ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj, ostaće u Nemanjinoj 11, potvrđeno je Kuriru iz vrha vlasti. Popović će i u novom kabinetu Ane Brnabić biti ministar bez portfelja, a na ovoj poziciji će se, pored njega, naći i socijalista Novica Tončev. Tako će nova vlada imati 21 resor, a 23 člana.

SPS sve udomio

Koplja su se lomila i oko udomljavanja bivšeg ministra energetike Aleksandra Antića, kadra SPS, koji će, prema rečima našeg izvora, sada već izvesno doći na čelo javnog preduzeća „Koridori Srbije“. S druge strane, Slavica Đukić Dejanović, nekadašnja ministarka, ubuduće će raditi u Skupštini Srbije, i to kao savetnik predsednika parlamenta, to jest svog stranačkog šefa Ivice Dačića.

- Popović će biti član nove vlade. On jeste imao gafove i delovao je u nekoliko navrata suprotno politici vlade, ali to je sada sve sređeno. Sve je finiširano i što se tiče preraspodele javnih preduzeća među koalicionim partnerima. Antić će gotovo izvesno preuzeti „Koridore“, koje je dosad vodio naprednjak Zoran Babić - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Đukić Dejanović se iz vlade seli u Skupštinu kao savetnica predsednika parlamenta. Tako je Dačić sve svoje ljude udomio.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

ALARMANTNO! EPIDEMIOLOG KON UPOZORAVA: VANREDNO STANJE jedino što može da nas spasi!

KRVAVI PIR U ČAČKU! BRAT NA BRATA: Krvnički ubio rođenog

SINIŠA MALI O POKRENUTOJ PETICIJI: Spremni smo da menjamo neke zakone,ali porez mora da se plati

DAČIĆ: Čekam da mi se predstavnici Evropskog parlamenta obrate radi dijaloga vlasti i opozicije

Danas glasanje

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se na dnevnom redu naći izbor ministara, odnosno glasanje za novu vladu, počeće danas u 10 sati. Sednicu je juče zakazao predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Jelena Vukoičić, politički analitičar, pozdravlja to što je napravljena šira koalicija, ali uz vođenje računa ko je koliko osvojio na izborima:

- Ova vlada neće imati pun mandat i u ovako osetljivom trenutku - zbog koronavirusa i ekonomije - dobro je da su svi u vladi. Dobro je i što ima novih imena, što su to ljudi koji su se već dokazali u nekim drugim oblastima, imaju bogate biografije i uspešne karijere. Naravno, veliki pozitivan pomak je i broj žena. 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar